Tältä näyttää pitkäkarvainen dalmatialainen

Heiluva häntä ei tarkoita, että koira on iloinen – kiinnitä huomio mieluummin tähän! 2:21
KATSO MYÖS: Heiluva häntä ei aina tarkoita, että koira on iloinen – kiinnitä huomio mieluummin tähän!

Epätavallisempi dalmatialaistapaus herättää ihastusta somessa.

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa asusteleva Mira-niminen dalmatialainen on valloittanut TikTokin ulkomuodollaan, kertoo Newsweek.

Dalmatialaiseksi Mira on poikkeuksellisen pitkäkarvainen, mikä on herättänyt koiranystävissä ihastusta. Yli kaksi miljoonaa katselukertaa keränneellä videolla Miran ei tarvitse muuta kuin poseerata kameralle ansaitakseen somakansan ihastuksen huokailut.

Kommentoijat kehuvat kilpaa hauskannäköisen dalmatialaiskoiran ulkomuotoa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Suomen Kennelliiton rotumääritelmän mukaan dalmatiankoiran karvat on kauttaaltaan lyhyttä ja kiiltävää ja karkea. Pitkäkarvaisuus katsotaan "hylkääväksi virheeksi". 

Newsweek kertoo, ettei pitkäkarvainen dalmatiankoira ole oma rotunsa, vaan variaatio. Pitkäkarvaisuuden geeni on resessiivinen eli peittyvä ominaisuus.

Koiran omistaja muistuttaa julkaisussaan, ettei dalmatialaisen pitkäkarvaisuus johdu risteyttämisestä, vaan kyse on rodulla ilmenevä resessiivinen ominaisuus. Omistaja kasvattaa dalmatialaisia. Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Katso myös: Näitä koirarotuja suomalaiseläinlääkäri ei itse kokemuksensa perusteella ottaisi

Koirarodut, joita eläinlääkäri ei itse ottaisi ammatillisen kokemuksensa perusteella 5:50
Kokenut eläinlääkäri ja Espoon Eläinsairaalan johtaja Tiina Wright ei halua suoranaisesti lytätä mitään tiettyä rotua, mutta eläinlääkärin näkökulmasta tiettyjä jalostuksellisesti rakenteellisia ongelmia ei voi olla huomioimatta.

Lue myös:

    Uusimmat