Nova-koira valloitti somen: Moni ei ole koskaan nähnyt tämän rotuista pentua

Video 15-viikkoisesta bullterrieristä on ihastuttanut somessa. Moni videota kommentoinut on huomauttanut, ettei ole koskaan nähnyt bullterrierin pentua.

Harva on koskaan nähnyt pulun poikasta – eikä ilmeisesti bullterrierin pentuakaan. Tästä syystä englantilaisen Lizzy Waltersin video 15 viikon ikäisestä Nova-koiranpennusta on herättänyt ihastusta sosiaalisessa mediassa, kertoo Newsweek.

Alla olevaa videota on katsottu yli 660 000 kertaa. Lizzy on kirjoittanut saatteeksi: "Kun omistat koirarodun, jollaista moni ei ole aiemmin nähnyt pentuna."

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En edes tiennyt, että ne aloittavat pentuina"

Useat videota kommentoineet ovat kertoneet, etteivät todella koskaan aiemmin ole nähneet bullterrierin pentua.

– Se on niin söpö. En ole koskaan nähnyt sellaista vauvana aiemmin, olet oikeassa, kommentoi eräs.

– En edes tiennyt, että ne aloittavat pentuina, en ole koskaan nähnyt sellaista aiemmin. Oletin vain, että ne tulevat ulos täysikasvuisina, nauroi toinen.

– Miksen ole koskaan nähnyt [bullterrierin] pentua aiemmin? Niin suloinen, totesi kolmas.

– Kirjaimellisesti juuri sanoin, etten ole koskaan nähnyt tällaista pentua... sitten luin saatetekstin, kommentoi yksi, johon koiranomistaja Lizzy Walters itse totesi:

– Tätä kuulemme ihmisiltä aina, kun viemme sen ulos.

"Ne ovat aika harvinaisia nykyään"

Omistaja ei pitänytkään ihmisten kommentteja odottamattomina.

– Emme olleet erityisen yllättyneitä, sillä ne [bullterrierit] ovat aika harvinaisia nykyään, tammikuussa Novan saanut Walters kertoi Newsweekille. 

Bullterrierit eivät esimerkiksi olleet Kennelliiton listauksen mukaan vuonna 2022 edes sadan suosituimman koirarodun joukossa Suomessa.

– Se on ensimmäinen bullterrierimme, ja päätimme rodun sen ulkonäön ja persoonallisuuden vuoksi. Rotu on ollut suosikkimme pitkän aikaa, kertoo Walters.

Suomen Bullterrieriyhdistyksen mukaan bullterrieriä rotuna tulee harkita tarkoin. Rotu on itsepäinen ja vaatii omistajaltaan johdonmukaisuutta kasvatuksessa. Kuten ihmislapset, bullterrierit tarvitsevat rajat ja rakkautta. Koiranomistajan tulee myös aina muistaa, että jokaisessa bullterrierissä voi piillä pieni taistelukoira, vaikka ominaisuus onkin jalostuksella pyritty kitkemään pois.

Katso myös: Bullterrieri-Tom poseeraa kuin ammattimalli – tulkitsee omistajansa kanssa taiteen klassikoita

Lue myös:

    Uusimmat