Tältä näyttää kuningatar Camillan Barbie-nukke – kuninkaallinen reagoi hulvattomalla tavalla

Kuningatar Camilla, 76, sai oman Barbie-nukkensa Buckinghamin palatsissa. 

Kuningatar Camillalle, 76, esiteltiin hänen näköisekseen tehty Barbie-nukke 12. maaliskuuta Buckinghamin palatsissa järjestetyllä Woman of the World -vastaanotolla. Barbiella oli yllään sininen Fiona Claire -tyylinen mekko, johon oli yhdistetty Amanda Wakeleyn tyylinen takki.

– Kiitos todella paljon. Se on loistava. Olet vienyt noin 50 vuotta elämästäni. Meillä kaikilla pitäisi olla Barbie, Camilla kertoi. 

Kuningatar Camilla toimii tällä hetkellä WOW:n puheenjohtajana. Lisäksi tilaisuudessa olivat mukana Dame Helen Mirren, paronitar Doreen Lawrence, Spice Girlseistä tuttu Mel B  ja Dame Kelly Holmes. Paikalla olivat myös Gloucesterin herttuatar ja Belgian kuningatar Mathilde

Tapahtuman aikana kuningatar Camilla ja kuningatar Mathilde nousivat WOW Girls -festivaalibussiin, joka oli kiertänyt kouluissa ja sosiaalikeskuksissa eri puolilla Englantia sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Bussissa oli äänitysstudio ja kirjasto, ja sitä sponsoroi Barbie-valmistaja Mattel.

Kuningatar Camilla piti vastaanotolla puheen, jossa hän kertoi tarinan toukokuulta 1914, jolloin kaksi suffragettia, eli naisten äänioikeuden puolustajaa ja naisasianaista, rikkoi palatsin ikkunat heittämällä kiviä. Hän kertoi puheessaan, kuinka tuolloin kuningas Yrjö V:n vaimo kuningatar Mary määräsi, että kivet on säilytettävä.

– Uskon, että ne edustivat toivoa niille naisille, jotka ne heittivät. Toivoa siitä, että tulevaisuudessa he eivät joutuisi historiansa uhreiksi, eivätkä niiden sosiaalisten ja taloudellisten voimien uhreiksi, jotka vastustivat sukupuolten välistä tasa-arvoa. Ennen kaikkea ne edustivat toivoa siitä, että se oli mahdollista. Tänään, 110 vuotta myöhemmin, teidät on kutsuttu Buckinghamin palatsiin, koska tekin edustatte toivoa naisille nykyhetkessä ja tulevaisuudessa, Camilla sanoi pitäen kiviä ylhäällä.

Kuningatar Camilla ei ole ensimmäinen kuninkaallinen, joka on saanut oman Barbien. Huhtikuussa 2022 kuningatar Elisabetista  tehtiin Barbie hänen 96-vuotissyntymäpäivänsä ja platinajuhlavuotensa kunniaksi, jolla juhlittiin hänen historiallista 70-vuotista taivaltaan valtaistuimella.

Nukke sai inspiraationsa yhdestä Elisabetin ikonisimmista lookeista: elegantista, norsunluun värisestä mekosta ja sinisestä nauhasta, jota koristavat kunniamerkit. Nukkea täydennettiin myös tiaralla, joka on samanlainen kuin se, jota kuningatar Elisabet käytti häissään prinssi Philipin  kanssa.

Lähde: People

Juttua korjattu 25.3. klo 13.03: Korjattu kuningatar Camillan iäksi 76 vuotta ja kuningas Yrjö V:n puolison nimeksi Mary, eikä Maria.

Lue myös:

    Uusimmat