Ilmatieteen laitokselta varoitus: Ihmisiä kehotetaan siirtymään sisätiloihin Varsinais-Suomessa ja läntisen Uudenmaan rannikolla

Aiheuttaako myrsky tänään tuhoja? Meteorologi vastaa 2:11
Katso yllä oleva video: MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoi aamulla yön aikaisista tuulista ja siitä miten myrsky etenee päivän aikana.

Aila-myrsky on siirtymässä pohjoisesta kohti etelää. Ilmatieteen laitos julkaisi noin puoli kymmenen aikaan aamupäivällä kehotuksen siirtyä sisätiloihin Varsinais-Suomessa sekä läntisen Uudenmaan rannikkovyöhykkeellä.

Laitoksen mukaan säätilanne kehittyy näillä alueilla erittäin vaaralliseksi myrskypuuskien vuoksi.

Ilmatieteen laitos varoitti vaarallisen voimakkaasta tuulesta kello 12 aikaan neljässä maakunnassa, joissa säätilanne on erittäin vaarallinen.

Ilmatieteen laitoksen varoituskartta on nyt lähes täynnä erilaisia varoituksia Suomessa riehuvan Aila-myrskyn vuoksi. Kansalaisia varoitetaan muun muassa tuulesta, aallokosta, sateesta ja tulvasta.

Katso yllä oleva video: MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen kertoi aamulla yön aikaisista tuulista ja siitä miten myrsky etenee päivän aikana.

Varoitus vaarallisen voimakkaasta tuulesta on voimassa nyt Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Ahvenanmaalla. Kyseinen varoitus näkyy Ilmatieteen laitoksen kartassa punaisella.

– Säätilanne on erittäin vaarallinen, varoituskartassa lukee näiden maakuntien kohdalla.

Vaarallisen voimakasta tuuli on myös lukuisissa muissa maakunnissa päivän aikana. Tarkemmat tiedot voit katsoa Ilmatieteen laitoksen varoituskartasta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Puuskat hirmumyrskyn luokkaa"

MTV Uutisten meteorologi Miina Mannisen mukaan Aila-myrsky on osoittautunut ennakkoon arvioitua voimakkaammaksi.

Aamukahdeksaan mennessä kovin keskituulennopeus mitattiin Rauman Kylmäpihlajassa 29,3 metriä sekunnissa.

Kovin puuska puolestaan mitattiin Pietarsaaressa 35,3 metriä sekunnissa.

– Puuskat ovat olleet hirmumyrskyn luokkaa, Manninen kertoo.

Suuremmista tuhoista ei kuitenkaan ole vielä toistaiseksi raportoitu.

Juttua muokattu ja päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla kello 10.02 ja 12.42.

Lue myös:

    Uusimmat