Mainos

Talouskriisi ajoi saksalaismiljardöörin itsemurhaan

Maailman sadan rikkaimman ihmisen joukkoon lukeutunut saksalainen liikemies Adolf Merckle on tehnyt itsemurhan, kertoo hänen perheensä. 74-vuotias Merckle jäi junan alle myöhään eilen Lounais-Saksassa Blaubeurenin kaupungissa.

Perheen antaman lausunnon mukaan itsemurhan taustalla oli Mercklen yhtiöiden epätoivoinen tilanne, jonka finanssikriisi oli aiheuttanut.

Merckle oli Forbes-lehden mukaan viime vuonna maailman 94. rikkain ihminen ja Saksan viidenneksi rikkain. Finanssikriisin lisäksi hänen taloudellisen ahdinkonsa taustalla olivat Volkswagenin osakkeilla tehdyt huonot kaupat, joissa hän menetti osan omaisuudestaan.

Miljardöörillä oli yhteyksiä myös Suomeen. Hän oli saanut syytteen arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta tapauksessa, joka liittyi lääketukkuri Tamron osakkeiden omistukseen. Syytteiden käsittely Helsingin käräjäoikeudessa ei ollut ehtinyt alkaa. Merckle oli esitutkinnassa kiistänyt rikosepäilyt.

Merckle peri isältään 1930-luvulla lääkealan yrityksen, jossa oli 80 työntekijää. Tästä pesämunasta hän rakensi vuosikymmenten aikana yritysryppään, jossa on 100 000 työntekijää ja jonka myynnin arvo on 30 miljardia euroa. Mercklen perheen holdingyhtiö hallitsee muun muassa lääkeyhtiö Ratiopharmia sekä sementtiä valmistavaa HeidelbergCementiä.

Merckle oli viime viikot yrittänyt neuvotella pankkien kanssa lainojen uudelleenjärjestelyistä. Perheen mukaan kyvyttömyys tehdä mitään tilanteelle mursi hänet lopulta ja hän päätyi lopettamaan elämänsä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.