Tallipomo puhui suoraan Sergio Perezin ajopaikasta – "Ei sellaista vaatimusta ole"

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Sergio Perezin ei ole pakko sijoittua MM-taulukossa toiseksi pitääkseen ajopaikkansa tallissa.

Red Bullin kausi on ollut erinomainen ja talli on ollut aivan omassa luokassaan. Verstappen on jo varmistanut maailmanmestaruutensa ja myös Red Bull on juhlinut jo valmistajien maailmanmestaruutta.

Vaikka itävaltalaistallin kausi on ollut huima, on kakkoskuski Sergio Perezin otteissa ollut huomattavasti parannettavaa. Perez ei ole alkukauden muutamaa kisaa lukuun ottamatta pystynyt vastaamaan lähes lainkaan Verstappenin vauhtiin.

Kehnot esitykset ovat aiheuttaneet keskusteluja ja spekulaatioita Perezin tulevaisuudesta. Perez on tällä hetkellä MM-sarjassa toisena, mutta Mercedeksen Lewis Hamilton hengittää jo vahvasti meksikolaisen niskaan.

Tallipomo Christian Horner rauhoitteli USA:n sprinttikilpailun jälkeen puheita Perezin tulevaisuudesta. Horner vakuuttaa, ettei Perezin ole pakko sijoittua MM-sarjassa toiseksi pitääkseen ajopaikkansa.

– Ei ole olemassa mitään sellaista esivaatimusta. Emme ole koskaan ottaneet kaksoisvoittoa. Olemme sijoittuneet muutaman kerran ykköseksi ja kolmoseksi Mark Webberin ja Sebastian Vettelin aikaan ja jälleen viime vuonna Maxin ja Checon kanssa, Horner toteaa Racefans.netin mukaan.

– Tällä autolla ja kaudella olisi fantastista, jos yltäisimme kaksoisvoittoon. Checolla ei kuitenkaan ole mitään esivaatimusta, että hänen olisi sijoituttava toiseksi tai hän ei ajaisi autoamme ensi vuonna. Siitä ei ole koskaan puhuttu, Horner jatkaa.

Perezillä on ollut haasteita myös Yhdysvalloissa. Sprinttikisassa seitsemännestä lähtöruudusta startannut Perez sijoittui viidenneksi. Horner oli mielissään Perezin suorituksesta.

– Hän ajoi itse asiassa ihan kelpo kisan. Hän on edistynyt hyvin, Horner kehuu.

Sunnuntain osakilpailuun Perez lähtee yhdeksännestä lähtöruudusta. Horner toivoo suojatilleen nousujohteista ja ehjää kilpailua.

– Hänen kisansa ovat olleet ihan hyviä. Hänen suurin haasteensa on yhdellä kierroksella, aika-ajoissa. Kun sijoitut aika-ajoissa kehnosti, se asettaa sinut suuremman paineen alle. Toivottavasti hän ajaa hyvän kisan ja saa siten lisää itseluottamusta, Horner sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat