Red Bull -leiri lyttää sprinttikisat – jopa Verstappenilta tylyä tekstiä

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner haluaa muutoksia Formula ykkösten sprinttiformaattiin.

Red Bullin Max Verstappen ajeli ylivoimaiseen voittoon Formula ykkösten Austin sprinttikilpailussa. Oman tallinsa menestyksestä huolimatta Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner haluaa sprinttikisaan muutoksia.

– Mielestäni siihen pitää lisätä hieman jännitystä, Horner sanoo Motorsportin mukaan.

– Pitää kääntää kärkikymmenikkö ylösalaisin tai jotain. Silloin täytyy jakaa tarpeeksi pisteitä, että kuljettajat yrittävät tosissaan.

Tällä hetkellä sprinttikisasta jaetaan pisteitä kahdeksalle parhaalle. Voittaja saa kahdeksan ja siitä eteenpäin jaetaan aina yksi piste vähemmän.

– Sprinttikisan voitto ei tunnu (erikoiselta). Tietysti se ei tunnu samalta kuin GP-kisan voitto, mutta olemme siinä tilanteessa, missä muutosta pitää pohtia, Horner toteaa.

– Mielestäni konsepti on hyvä, mutta toteutuksesta voisimme saada jännittävämmän katsojille.

Sprinttikisaa on kritisoitu myös siksi, että tallit ehtivät harjoitella ja saavat dataa sunnuntain kisaa varten huomattavasti enemmän kuin aikaisemmin. Sen myötä arvaamattomuus vähenee. Max Verstappen on samoilla linjoilla.

– Jos olisin fani, olisin pettynyt enemmän tai vähemmän, Verstappen lataa suoraan.

– Jos ei tapahdu mitään hullua, tiedät mitä tulee tapahtumaan huomenna (kilpailussa). Mielestäni se vähentää sunnuntain taianomaisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat