Tälle suomalaiselle saarelle saavat rantautua vain naiset – tiukan seulan jälkeen

0:49

Suomen saaristo ei liene vähään aikaan saanut niin paljon kansainvälistä huomiota kuin yhdysvaltalaisyrittäjän ostettua Raaseporista saaren, jolle miehet eivät saa tulla.

Helmikuun alussa Suomessa ja maailmalla kohistiin Raaseporissa sijaitsevasta, vain naisille tarkoitetusta saaresta. Lukuisat eri mediat kertoivat SuperShe-naisyhteisön perustajan Kristina Rothin ostaneen saaren ja rakennuttaneen sinne lomakeitaan, jossa on kesästä 2018 lähtien tarkoitus järjestää erilaisia terveys- ja hyvinvointiretriittejä – vain naisten kesken.

Kuka tahansa ei pääse SuperShe Islandille, sillä sinne vaaditaan ainakin alkuvaiheessa SuperShen eksklusiivinen jäsenyys, joka taas ei ole mikään läpihuutojuttu.

Roth kertoo CNN:n haastattelussa valitsevansa jäsenet itse nettihakemusten perusteella. Seulan läpäistääkseen pitää olla paitsi nainen, myös tietyn luonteinen.

– Minulle tärkein asia on upea persoonallisuus – myönteinen ja cool –, koska ollaan saarella. Silloin se on hauskaa ja jännittävää kaikille, Roth kuvaili CNN:lle.

Hyvää Elämää -sivustolle Roth kertoo, että tähän mennessä hakemuksia on tullut muutama tuhat.

– Pelkästään eilen saimme noin 200 hakemusta, Roth sanoo.

Halukkaita olisi niin Suomesta, Yhdysvalloista, Kanadasta, Intiasta, Ranskasta, Saksasta, Saudi-Arabiasta kuin vaikka Bahrainistakin. Roth on mielissään joukon monipuolisuudesta. Päätökset siitä, ketkä saavat saarelle pääsyyn vaadittavan eksklusiivisen jäsenyyden, ovat vielä kesken.

– Katsomme tarinoita, joita saamme naisilta. Lisäksi käytössä on Skype-keskustelu kasvokkain, Roth kertoo.

Artikkeli jatkuu kuvagallerian jälkeen.

Kuvat alla: Perisuomalaista luontoa ja tarkoin harkittua sisustusta – selaa kuvia saarelta alla olevasta galleriasta!

Taustalla rakkaustarina

Roth kertoo CNN:n haastattelussa uskovansa, että suomalainen maisema uppoaa kävijöihin. Alun perin hän oli ajatellut perustaa ensimmäiset retriittinsä Karibian turkooseille vesille, mutta sattuma puuttui peliin, kun Rothin suomalainen poikaystävä tutustutti hänet Raaseporin saaristoon viime kesänä.

– Rakastan Karibiaa ja Havaijia, mutta olin henkilökohtaisesti hyvin yllättynyt siitä, kuinka kotoisaksi tunsin oloni tällä saarella ja kuinka kaunis paikka se on, Roth jatkoi CNN:lle.

– Rakastuin tähän osaan suomalaista saaristoa ja rakastuin suomalaiseen mieheen, Roth kuvaili.

Rothin hanketta on kritisoitu lähtökohtaisesti syrjiväksi sukupuolirajauksesta johtuen. Roth pitää saarta ja koko SuperShe-yhteisöä vastavetona miesten ”sikarikerhoille”. Tarkoituksena on Rothin mukaan auttaa naisia verkostoitumaan ja myös rentoutumaan saaren rauhassa ilman miesten läsnäoloa.

Retriittien hintalappu ei toistaiseksi ole tiedossa, mutta se saattaa SuperShen jäsenyyden lisäksi rajata saaren kävijäkuntaa varsin paljon.

Lähteet: CNN, HS.fi, IS.fi

Lähtisitkö luksustelttailemaan Lappiin?

Video alla: Matkailijoita houkutellaan Lappiin uudenlaisilla majoituksilla. Katso, miltä näyttää glamping eli glamour camping!

1:04

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja