Tällainen on Saulin ja Jennin edustuskoti

Valtakunnan ykkösparimme kodissa riittää tilaa ja arvokkaita yksityiskohtia.

Presidenttiparimme uusi koti sijaitsee Helsingin Meilahdessa. Presidentti Sauli Niinistöltä ja hänen runoilijapuolisoltaan Jenni Haukiolta ei tila virka-asunnossaan lopu kesken: asuinpinta-alaa Mäntyniemessä on peräti 680 neliömetrin verran! Lisäksi lähes kolmihehtaariselle maa-alueelle mahtuu 916 neliötä edustustilaa sekä 424 neliötä toimistotilaa.

Mäntyniemi on arkkitehtipariskunta Reima ja Raili Pietilän suunnittelema. Se valmistui vuonna 1993. Julkisivumateriaalina on käytetty arvokkuutta hohtavaa graniittia, lasia sekä kuparipeltiä. Sisätiloista löytyy koivuviiluverhouksia. Osa Mäntyniemen tiloista on tarkoitettu huolto– ja varastotiloiksi sekä presidentin kanslian käyttöön.

Saulin ja Jennin kodissa on mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten 180 erilaista ovea ja 300 erilaista ikkunaa. Rakennuksessa on 212 ulkonurkkaa. Sisutus myötäilee arvokasta linjaa: seinillä on taideteoksia, tekstiilejä ja reliefeitä. Pihan on suunnitellut Maj-Lis Rosenbröijen. Asunnon meriterassilta avautuvat hulppeat näkymät.

Saulia ja Jenniä ennen Mäntyniemessä ovat asuneet presidentit Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari sekä Tarja Halonen puolisoineen.

Teksti: Jokakoti
Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja