Mainos

Tällainen on Sarasvuon ja Kuitusen huikea luksushuvila, katso kuvat ja pohjapiirrokset

Huippuhiihtäjä Virpi Kuitusen ja toimitusjohtaja Jari Sarasvuon huvila nousee jyrkälle rinnetontille Puulaveden rannalle Kangasniemelle. Olympialaisten alla hankkeeseen saatiin kunnolla vauhtia, vaikka kustannusarvio onkin noussut alkuperäisestään.

Hongan massiivipuinen hirsihuvila rakennetaan Kuitusen Kangasniemen kunnalta saamalle lahjatontille. Kuitunen on lähtöisin Kangasniemeltä.

Katso minkälaisia asuntoja on myynnissä Kangasniemellä Jokakoti.fi-palvelusta.

Villa Vanillaksi ristityssä huvilassa on kolme kerrosta. Talonsa vaiheista Virpi avautuu omilla "Virpi rakentaa" nettisivuillaan.

– 27. tammikuuta pidettiin huvilatontilla Kangasniemellä oikein virallinen aloituskokous. Nyt alkaa rinnetontilla sellainen tekemisen meininki, että hongikko raikaa.

– Syksyllä peräänkuulutin tämän sivuston kautta osaavia tekijöitä ja urakoitsijoita huvilaani toteuttamaan. Tarjokkaita ilmaantui pitkälti toistasataan. Vielä aloituskokouksessakin paljastui uutta: tontin jyrkkyyden takia saunarakennus toteutetaan pienempänä ja eri paikalle kuin alun perin kaavailtiin.

– Jotain työmaan mittakaavasta kertoo se, että eri vaiheisiin ja eri tehtäviin osallistuu yli kymmenen urakoitsijaa. Koko projekti on mittasuhteiltaan sitä luokkaa, että jätimme hankkeen pyörittämisen suosiolla ammattilaisen johdettavaksi. Nyt Jarin kanssa ennenkin yhteistyötä tehnyt huippukyvykäs ja umpiluotettava insinööri pitää satoja lankoja käsissään, Virpi kirjoittaa nettisivuillaan.

Kustannusarvio nousi

Virpi kertoo myös avoimesti sivuillaan, että on oppinut projektissa paljon siitäkin huolimatta että hän eikä kihlattu Jari ole ensi kertaa taloa rakentamassa. Myös kustannusarvio on alkuperäisestä noussut.

– Reilusti ylöspäin, kuten niillä on paha tapa tehdä. Nykyaikainen huvila kun rakennetaan energiatehokkaaksi kakkosasunnoksi kaikilla kodin mukavuuksilla, toisin kuin entisajan kevyet mökit. Myös rakennusalan kasvaneet kustannukset ja tontin mittavat pohjatyöt nostivat kuluja. No, kun tehdään niin tehdään sitten kunnolla!

Virpi kertoo sivuillaan myös talonsa persoonallisen talon nimestä.

– Ai mistäkö nimi Villa Vanilla? No, kuten laillani keittiössä viihtyvät tietävät, on aito vanilja hienojakoista kuin elämä itse. Ja kuten elämä, ei vaniljakaan ole koskaan puhtaan valkoista, vaan mustien pilkkujen täplittämää. Kuitenkin juuri nämä mustat pilkut loppujen lopuksi tuovat makua – niin vaniljaan kuin elämäänkin. Eläväpintainen hirsi muistuttaa minua tästä.

Torni kruunaa komeuden

Ensimmäisessä kerroksessa 102 neliötä, toisessa 38 neliötä. Lisäksi huvilassa on kellari. Huvilan hauskana yksityiskohtana toimii torni.

– Talon tornia on korostettu entisestään, ja sisätiloja on suunniteltu tehokkaammiksi. Taloon tulee myös autokatos. Juuri selvisi myös se, että yksinkertaisen saunamökin sijasta rantaan rakennetaankin hieman suurempi ja paremmin varusteltu saunamökki, suunnittelija Carl Johan Mether on kertonut projektista julkisuudessa.

Kellariin rakennetaan myös toki hiihtäjälle suksihuoltohuone.

Katso minkälaisia asuntoja on myynnissä KangasniemelläJokakoti.fi-palvelusta.

Harkitsetko kesämökin ostoa? Katso myynnissä olevat kesämökittäältä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.