Tällainen on presidentti Stubbin ensimmäinen valtiovierailu

Alexander Stubbin ensimmäinen valtiovierailu tasavallan presidenttinä suuntautuu odotetusti Ruotsiin.

Presidentin kanslia tiedottaa, että kuningas Kaarle XVI Kustaa on kutsunut Stubbin ja puolisonsa Suzanne Innes-Stubbin Ruotsiin 23.–24. huhtikuuta. Stubb vierailee Tukholmassa ja Göteborgissa.

Presidenttipari tapaa kuninkaallisen perheen lisäksi Ruotsin valtiopäivien puhemiehen ja pääministerin. Stubb osallistuu lisäksi yritystilaisuuteen ja tapaa opiskelijoita. Presidentin seurueeseen kuuluu myös hallituksen ja elinkeinoelämän edustajia, kanslia kertoo. 

– Vierailun tavoitteena on entisestään vahvistaa Suomen ja Ruotsin läheistä yhteistyötä ja kahdenvälisiä suhteita uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Vierailulla edistetään myös yhä tiiviimpää yhteistyötä suomalaisten ja ruotsalaisten yritysten välillä maiden globaalin kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja vihreän siirtymän edistämiseksi, kanslia tiedottaa.

Edellinen tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki valtiovierailun Ruotsiin viimeksi vuonna 2022. Kaarle XVI Kustaa ja kuningatar Silvia olivat valtiovierailulla Suomessa viimeksi vuonna 2015.
 

Lue myös:

    Uusimmat