Tällä tekniikalla saat valmistettua täydelliset popcornit

Valmista herkulliset popparit itse kattilassa. Tällä valmistustavalla popcorneista tulee täydellisiä.

Sekä mikropopcornien että itse valmistettujen poppareiden ongelma on usein se, että osa jyvistä jää aina poksahtamatta. Jos popcornien taas antaa muhia liian kauan pussissa tai kattilassa, saattaavat popparit helposti kärähtää mustiksi.

Täydellisen satsin popcorneja saat valmistamalla ne kattilassa oikeanlaisella öljyllä sekä lämmöllä. Mistä sitten tietää, milloin öljy on täydellisen lämmintä popcornien poksautteluun? Toimi näin:

1. Laita kattilaan lämpenemään 3 ruokalusikallista öljyä (esim. rapsi- tai maapähkinäöljy). Lisää samalla joukkoon myös muutama popcornjyvä testiksi. Laita kansi kattilan päälle.

2. Kun testijyvät poksahtavat, on öljy täydellisessä lämpötilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon hieman alle desilitra popcornjyviä. Laita kansi kattilan päälle.

3. Tässä vaiheessa kaikki jyvät lämpenevät öljyssä samanaikaisesti. Kun jyvät alkavat poksahdella, siirrä kattila takaisin keskilämpöiselle liedelle.

4. Heiluta kattilaa ja kantta hieman liedellä, kunnes jyvien poksahtelu hidastuu niin, että poksahtelujen välillä on noin 1-2 sekuntia. Tässä vaiheessa popcornit ovat valmiit, voit ottaa kannen pois kattilan päältä ja kaataa popcornit kulhoon.

Ohjeen voit katsoa myös videolta:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja