Mainos

Tällä saarella on kuusi kertaa enemmän kissoja kuin ihmisiä

Japanissa pienellä Aoshiman saarella asuu vain kourallinen ihmisiä, mutta sitäkin enemmän kissoja. Kissoja on saarella ainakin kuusi kertaa enemmän kuin ihmisiä.

Kissat tuotiin alunperin Aoshimaan jahtaamaan hiiriä saarelle tulevista kalastusaluksista.

Vuonna 1945 saarella eli noin 900 asukasta. Nykyään asukkaita on enää parikymmentä, kissoja sitten sitäkin enemmän. Ja nyt kissasaari on alkanut houkutella paikalle myös turisteja.

Mikään turistin unelmakohde Aoshima ei kuitenkaan ole, sillä siellä ei ole sen paremmin kioskeja, kauppoja kuin autojakaan. Kissanystäviä tämä ei ole silti estänyt etsiytymästä paikan päälle.

– Täällä on tukuttain kissoja ja sitten tämä ”kissa” joka tuli niitä ruokkimaan. Se oli aika kivaa, kissoja katsomaan tullut 27-vuotias Makiko Yamasaki kertoo.

– Kyllä minä tulisin tänne uudestaankin.

Paikallisia kissat tai turistit eivät innosta varauksetta

Aoshiman kissat eivät ole ruoan suhteen nirsoja, niille kelpaa niin riisipallerot, energiapatukat tai perunatkin – mitä nyt turisteilta tai muuten vaan sattuukaan löytymään. Koska saarella ei ole petoeläimiä, kissat rellestävät siellä mielensä mukaan.

Kaikki saaren asukkaat eivät kissoja kuitenkaan ihaile. Paikalliset ovatkin yrittäneet pitää kissakantaa kurissa muun muassa leikkaamalla kissoja.

Kissojen perässä tulevat turistitkaan eivät innosta aivan varauksetta.

– Jos saarelle tulevat ihmiset kokevat kissat tervehdyttävinä, sitten se on hyvä asia, 65-vuotias Hidenori Kamimoto arvioi.

– Mutta toivon että tänne tuleminen tehdään sitten sellaisella tavalla, joka ei rasita paikallisia asukkaita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.