Mainos

Taksikuski pakotti nuoren naisasiakkaan suuseksiin

Espoon käräjäoikeus tuomitsi 45-vuotiaan taksinkuljettajan 1 v 6 kk ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta. Kuljettaja pakotti 23-vuotiaan naisen suuseksiin autossaan.

Teko tapahtui Espoossa helmikuun lopussa 2014. Taksi otti ravintolassa iltaa viettäneen naisen kyytiin Espoon keskuksesta kello 4.23. Matka naisen kodin lähettyville kesti vain vajaa kymmenen minuuttia.

Uhri kertoi oikeudessa, että taksimies kertoi matkalla rivoja juttuja ja esittänyt tunkeilevia kysymyksiä. Kun auto oli päässyt kotipihalle, kuljettaja olikin peruuttanut pois ja ilmoittanut, että ”hoidetaan tämä muulla tavoin”.

Naisen mukaan käskyttäneellä miehellä oli pelottava katse, eikä nainen uskaltanut lähteä pakoon. Auto oli ajanut syrjäiselle kääntöpaikalle, jossa hänen oli pakotettu suuseksiin.

Myöhemmin poliisi löysi paikalta käytetyn kondomin, josta todettiin taksimiehen dna:ta.

Pakotettuna vai vapaaehtoisesti?

Taksimiehen mukaan seksiä oli harrastettu yhteisymmärryksessä.

Naisen kertomusta tuki todistajana kuultu mies. Naisen lasten isä kertoi uhrin shokkitilasta yöllä. Tapauksesta oli kerrottu tuoreeltaan myös naisen äidille.

Oikeus uskoi naista ja totesi taksinkuljettajan käyttäneen hyväksi pelkotilan naiselle aiheuttamaa puolustuskyvyttömyyttä.

Oikeus ei pitänyt miehen kertomusta yhteisymmärryksestä lainkaan uskottavana.

Käräjäoikeuden mukaan kello 4.30 aikaan, kahdeksan minuutin taksimatkan jälkeen 23-vuotias ravintolasta kotiin palaava päihtynyt naistaksiasiakas ei ota 45-vuotiaalta taksinkuljettajalta suihin vapaaehtoisesti tai edes kuitatakseen 13,40 euron taksimatkan, kun rahanpuutteesta ei ollut kyse.

Puolentoista vuoden vankeusrangaistus oli ehdollinen, koska taksinkuljettajaa ei ollut aikaisemmin rekisteröity rikoksista.

Mies määrättiin maksamaan naiselle korvauksia henkisestä kärsimyksestä 3000 euroa. Käräjäoikeus antoi jutussa päätöksen keskiviikkona.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.