Tähtipelaajan akupunktiosta muodostui karmea painajainen, keuhko puhkesi hoidon seurauksena – "Se oli traumaattinen kokemus"

Englannin naisten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä Ellen White ilmoitti alkuviikolla lopettavansa komean pelaajauransa. Perjantaina hyökkääjä paljasti BBC:n haastattelussa, että hänen keuhkonsa vaurioitui viime vuonna akupunktiohoidossa, mikä vauhditti lopettamispäätöstä.

Manchester Cityä edustanut White oli viime kesän lopulla seuran ulkopuolisessa akupunktiohoidossa selkävaivansa takia, ja englantilaisen keuhko puhkesi hoidon aikana. White oli palannut seurajoukkueeseensa Tokion olympiaturnauksesta, jossa hyökkääjä oli edustanut Britanniaa.

Akupunktio on vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa potilasta käsitellään neuloilla. Hoitoa käytetään muun muassa kipujen lievittämiseen.

–  Se (hoito) puhkaisi keuhkoni, mitä ei tietenkään tapahdu normaalisti. Se oli traumaattinen kokemus minulle ja työstän sitä edelleen, White sanoi BBC:lle.

White joutui olemaan tovin harjoittelematta, sillä keuhkovaurio sai hyökkääjän hengästymään helposti. Syyskuussa White kuitenkin palasi Englannin MM-karsintaotteluihin.

– Minun piti odottaa, että keuhkoni täyttyisi uudelleen, ja niin tapahtui. Halusin todella kovasti päästä pelaamaan seurassa ja maajoukkueessa, ja vasta paria kuukautta myöhemmin tajusin, mitä oli tapahtunut ja miten traumaattisesta asiasta oli kyse, White kertoi.

White, 33, iski Englannin maajoukkueessa 52 maalia 113 ottelussa. Hän teki kesän EM-turnauksessa kaksi maalia, kun Englanti voitti historiallisen Euroopan mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat