Mainos

Täällä on maailman kalleimmat asunnot

Monien suomalaisjulkkistenkin suosimassa Monacossa on ylivoimaisesti maailman kalleimmat asunnot, mutta miten Helsinki sijoittuu listauksessa?

Katso minkälaiset kohteet maksavat Suomessa yli miljoona euroaJokakoti.fi-asuntopalvelusta

Yksikään toinen kaupunki ei nouse lähellekään Monacon hintoja, jossa asuntojen neliöhinnat ovat runsaat 48 000 dollaria.

Toiseksi kalleimmat keskusta-asunnot löytyvät Lontoosta, jonka neliöhinnat jäävät kuitenkin reilusti alle puoleen Monacon vastaavista. Lontoon arvoasuntojen neliöhinnat ovat keskimäärin noin 19 000 dollaria.

Eri suurkaupunkien asuntojen huimat hinnat käyvät ilmi maailman kiinteistömarkkinoiden seurantaan ja analysointiin erikoistuneen Global Property Guide -yhtiön markkinakatsauksesta, joka listaa neliöhintoja kaupungeissa eri puolilla maapalloa.

Kyse on kuitenkin 120-neliöisistä hyväkuntoisista ja vanhoista kerrostaloasunnoista kaupunkien arvostetuilla keskusta-alueilla, eikä eri maiden tai edes kaupunkien koko asuntomarkkinoista.

Helsinki kalliiden joukossa

Maailman kymmenen kalleimman kaupungin joukossa on Lontoon lisäksi kaksi Eurooppalaista suurkaupunkia, Pariisi ja Geneve. Hyväkuntoinen kerrostaloasunto irtoaa Pariisin keskustasta 13 000 dollarin ja Genevestä noin 9 000 dollarin neliöhinnalla.

Helsinki on 7 500 dollarin neliöhinnalla tilastossa sijalla 14. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Helsinki olisi maailman 14 kallein kaupunki, sillä katsauksessa on esimerkiksi Yhdysvalloista mukana vain yksi kaupunki, New York.

Aasialla vahva edustus

Tokio ja Hongkong ovat molemmat maailman korkeimpien neliöhintojen listalla, sijoilla viisi ja kuusi. Arvoasunnot maksavat Hongkongin keskustassa keskimäärin vajaat 15 000 dollaria neliömetriltä, Tokiossa vastaava neliöhinta on hieman alle 13 000 dollaria.

Aasian kolmanneksi kallein kaupunki on Singapore, jonka ydinkeskustan arvoasunnot maksavat keskimäärin hieman yli 11 000 dollaria neliömetriltä. Intian Mumbaissa on maailman kymmenenneksi kalleimmat arvoasunnot, joiden keskihinta on runsaat 9000 dollaria.

Halvimmat asunnot Tansaniassa

Kalleimpien ja halvimpien kaupunkien markkinakatsaus kattaa 90 kaupunkia eri puolilla maapalloa. Listan loppupäässä ovat halvimpien arvoasuntojen kaupungit.

Katsauksen halvimmat asunnot löytyvät Tansanian Dar Es Salaamista, jossa neliöhinnat ovat noin 700 dollaria. Muut edulliset kaupungit ovat Etelä-Amerikasta, Aasiasta ja Lähi-idästä.

Katso minkälaiset kohteet maksavat Suomessa yli miljoona euroaJokakoti.fi-asuntopalvelusta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.