Täällä huolehditaan lemmikeistä, joiden omistajat joutuvat esimerkiksi vankilaan: Uudessa keskuksessa tilaa jopa 200 kissalle

Mitä tapahtuu lemmikeille, joiden omistajat joutuvat vankilaan? MTV vie nyt paikkaan, jossa koirien kuvaaminenkin on kielletty 5:45
Tältä näyttää kodittomien eläinten uusi Hesy-keskus.

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin päätyy vuosittain noin neljäkymmentä koditonta koiraa.

Yhdistykselle saapuvat koirat ovat lähes aina joko huostaanotettuja tai "sosiaalitapauksia". 

– Eli se omistaja on niin sanotusti se sosiaalitapaus. Joko on käynyt niin, että hän on kuollut tai joutumassa vankilaan tai sairastunut pysyvästi eikä pysty hoitamaan lemmikkiään, Hesyn johtava eläintenhoitaja Marika Stillman kertoo.

"Usein tällaiset ihmiset ovat suhteellisen aggressiivisia"

Huostaanotettua lemmikkiä ei lähes koskaan palauteta eläinsuojelukeskuksesta takaisin entiselle omistajalleen.

Joskus henkilöt ovat kuitenkin yrittäneet hakea lemmikkiänsä takaisin.

– Varsinkin koirien omistajissa saattaa olla kiihkeitä ihmisiä. He voivat olla sitä mieltä, että se on väärin perustein otettu huostaan, tai on sellainen hetki elämässä, että nyt minä haluan sen eläimen takaisin. Silloin saattaa käydä niin, että he tulevat tänne etsimään sitä. Usein tällaiset ihmiset ovat suhteellisen aggressiivisia, Stillman kertoo.

Työntekijöiden turvallisuuden vuoksi eläintalolle saapuvia koiria ei kuvata eikä niistä julkaista tietoja sosiaalisessa mediassa tai verkkosivuilla. Lemmikin uuden kodin adoptioprosessi menee Hesyn adoptointivastaavan kautta.

Uusi eläinsuojelukeskus mahdollistaa eläinten auttamisen entistä paremmin

Uuden eläinsuojelukeskuksen ansiosta Hesy voi auttaa entistä useampaa koditonta eläintä.

Hesy-keskuksesta löytyy tilat noin 200 kissalle, 17 koiralle ja kymmenelle kanille. Lisäksi talossa on tilavaraus eksoottisille eläimille sekä tiloja, joita voidaan tarpeen mukaan sisustaa esimerkiksi kodiksi pentueille.

Lue myös:

    Uusimmat