Syyttäjän paperit paljastavat: Poliisi salakuunteli Niko Ranta-ahon Ruisrock-kämppää – näin epäillyt puhuivat huumeista

3:38
Samu Haberin uskotaan saaneen kokaiininsa Ranta-ahon seurueelta Ruisrockissa. Hän kertoo käyttäneensä ainetta jatkoilla Samppalinnassa, mutta ei osaa sanoa, keneltä aine oli saatu.

Niko Ranta-ahon toimet olivat viranomaisten erityistarkkailussa jo viime vuoden heinäkuussa, kun Ranta-aho ja Sofia Belórf seurueineen olivat viettämässä Ruisrock-musiikkifestivaalia Suomen Turussa.

Seurue oli vuokrannut huoneiston, jonne viranomaiset olivat syyttäjän haastehakemuksen perusteella asentaneet kuunteluvälineistön huoneiston tapahtumien tallentamiseksi.

Kätketty mikrofoni oli tallentanut Ranta-ahon ja Belórfin lisäksi kahden muun epäillyn sekä yhden todistajan keskustelut. Puheenaiheena huoneistossa oli muun muassa kokaiini, jota Ranta-aho myöntää tuoneensa huoneistoon mukanaan viisi grammaa.

Kokaiini laimennettiin kalkkitabletteihin

Syyttäjän mukaan asuntoon tuotu kokaiini oli erityisen vahvaa, joten sitä päätettiin jatkaa murskaamalla kalkkitabletteja ja sekoittamalla murska kokaiiniin suhteessa yhden suhde yhteen. Myös tämän aineen jatkamisen Ranta-aho myöntää. Syyttäjän arvion mukaan kokaiini on laimentamisen jälkeen ollut pitoisuudeltaan noin 20–50 prosenttista.

Syyttäjän mukaan lopputuote pakattiin teepusseihin, joissa sitä vietiin sisälle Ruisrockin alueelle ja myöhemmin ravintolaan. Ranta-aho myöntää kokaiinin käytön kummassakin paikassa.

Syyttäjä viittaa tässä kohtaa haastehakemusta myös Samu Haberin kertomukseen huumeiden käytöstä niin festivaalilla kuin ravintolassa.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja