Syyttäjä: Nainen jatkoi autolla ajamista vaikka olo oli heikko – seurauksena kolari, jossa kuoli sivullinen teinityttö

Etelä-Savon käräjäoikeudessa naiselle vaaditaan ehdollista vankeutta kuolonkolarista Puumalassa. Kolarissa Pistohiekan tienoilla elokuussa 2018 kuoli 16-vuotias tyttö.

Syyttäjä vaatii naiselle tuomiota törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kolmesta törkeästä vammantuottamuksesta. Syytteessä kuvataan, että kuljettajalta ovat puuttuneet ajamisen edellytykset väsymyksen tai vastaavan syyn vuoksi. Haastehakemuksen mukaan naiselle oli Pistohiekan kohdalla tullut heikko ja huimaava olo, mutta hän oli jatkanut ajoaan.

Lietvedentiellä melko pian Pistohiekan jälkeen nainen oli menettänyt autonsa hallinnan. Auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi toiseen autoon. Sen kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme alaikäistä lasta tai nuorta. Heistä 16-vuotias tyttö kuoli ja muut eli kuljettaja ja kaksi nuorta loukkaantuivat.

Syyttäjä vaatii myös, että nainen on määrättävä ajokieltoon.

Nainen myöntää syytteet perusmuotoisina mutta kiistää, että kuolemantuottamus, vammantuottamukset ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen olisivat olleet törkeitä. Naisen mukaan kolari on ollut pikemminkin onneton vahinko.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja