Mainos

Syyttäjä: Aarnion vaimo ei tiennyt rikollisista rahoista

Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion vaimo ei saa syytettä törkeästä rahanpesusta. Poliisi epäili, että vaimo olisi käyttänyt ja pitänyt hallussaan rahoja, joita Aarnion epäillään saaneen törkeistä huumerikoksista.

Syyttäjän mukaan näyttöä vaimon syyllistymisestä rikokseen ei ole.

Syyttäjän mukaan esitutkinnassa saadun selvityksen perusteella on ilmeistä, ettei vaimolla ole ollut tarkkaa tietoa Aarnion varallisuudesta. Vaimolla ei myöskään ole ollut tiedossa mitään sellaista, mikä olisi suoraan viitannut laittomiin tuloihin.

-Vaikuttaa siltä, että Jari Aarnio on yksin päättänyt perheen merkittävistä talousasioista, apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske kirjoittaa päätöksessään.

Aarnio siirsi 1000 euroa/kk vaimonsa tilille

Aarnion vaimo kertoi esitutkinnassa huolehtineensa pääasiassa perheen laskuista, jotka on maksettu hänen pankkitilinsä kautta. Jari Aarnio on siirtänyt vaimonsa tilille 1.1.2005-31.10.2013 noin 1000 euroa kuukaudessa, eli vuosien saatossa runsaat 100 000 euroa. Syyttäjän mukaan summaa ei voida pitää erityisen merkittävänä.

Vaimo kertoi kuulusteluissa, että muun muassa rakentamisen yhteydessä käteisostoksiin ei ole käytetty hänen varojaan, vaan rahat ovat olleet Jari Aarniolta saatuja. Vaimon mukaan hän ei tiedä, mistä Jari Aarnion käteisvarat ovat peräisin tai missä Aarnio säilyttää käteisvarojaan.

Syyttäjän mukaan vaimon näkökulmasta Aarnion rahan käyttämisessä ei välttämättä ole ollut niin ilmeistä epäsuhtaa korkeassa virassa olevan poliisin laillisiin tuloihin nähden, että vaimo olisi voinut pitää edes varteenotettavana mahdollisuutena rahojen tulevan rikoksista.

Jari Aarnion epäillään saaneen huumerikoksista taloudellista hyötyä yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.