Syöpää vastaan taisteleva Heidi Sohlberg ei häpeile kaljua päätään: Peruukin käyttäminen ei käy mielessäkään

Heidi Sohlberg joutui ajelemaan hiuksensa syöpähoitojen takia.

Rintasyöpädiagnoosin viime kesänä saanut juontaja Heidi Sohlberg oli mukana tänään torstaina järjestetyssä vuoden 2016 Roosa nauha -julkistustilaisuudessa. Sohlbergin syöpä leikattiin heinäkuussa, ja tällä hetkellä hän käy sytostaattihoidoissa. Hoitojen myötä Sohlberg joutui ajelemaan hiuksensa.

Hän kertoo kuitenkin tottuneensa nopeasti uuteen lookiinsa, ja toivoo, että yhä useammat naiset eivät häpeilisi hiustensa menettämistä.

– Olen yllättävän sinut tämän kanssa. Minullahan oli jo pitkään sivuilta lyhyt tukka. Se vanha pitkä missitukka olisi varmaan ollut vaikeampi vetää kaljuksi. Minulla on kotona peruukkikin, mutta se on vain sen takia, että lapset voivat tehdä lettejä siihen. Ei käy mielessäkään, että lähtisin peruukki päässä minnekään. Jos on kylmä, laitan pipon, Sohlberg toteaa.

– Pakko sanoa myös näin naisena, että on ollut hienoa huomata, kuinka tämä helpottaa elämää. Voin nukkua aamuisin puoli tuntia pidempään, hän nauraa.

Syöpähoidot ovat sujuneet Sohlbergin mukaan yllättävänkin hyvin. Hän kertoo valmistautuneensa etukäteen pahempaan.

– Ensimmäisen hoidon jälkeen oli kipuja monta päivää ja viime viikolla oli pari sellaista päivää, jotka vietin sängyssä. Olen sellainen, että en halua syödä lääkkeitä turhaan, esimerkiksi pelkkään päänsärkyyn. Minulla auttaa todella paljon myös se, että olen pyrkinyt liikkumaan ja olemaan aktiivinen aina, kun se on ollut mahdollista, hän kertoo.

Valtava määrä palautetta

Sohlberg on säilyttänyt positiivisen asenteen syöpätaisteluunsa, ja puhunut julkisuudessa avoimesti hoidoistaan. Hän onkin onnellinen siitä, että on voinut oman kokemuksensa kautta auttaa muita asian kanssa taistelevia.

– Olen saanut ihan mielettömän hienoa palautetta. En olisi ikinä uskonut, että palautevyöry on tällainen. Kaikki luen, mutta jokaiseen en valitettavasti ehdi vastaamaan. Olen itsekin saanut niin paljon voimaa muiden ihmisten viesteistä, joita saan lukea joka päivä, hän sanoo kiitollisena.

– Tietysti kuulen myös kauhutarinoita, mutta en voi ajatella, että minullekin käy niin. Yritän pitää positiivisuuden mielessä niistäkin huolimatta, hän jatkaa.

Sohlbergilla on nyt takana kaksi sytostaattihoitoa, ja joulukuun alkupuolella hoitojen pitäisi olla kokonaan ohi.

– Siihen olen varautunut, että loppuvaiheessa kolmesta viimeisestä lääkkeestä tulee usein pahoinvointia. Mutta silloin ollaan onneksi jo loppuvaiheessa, eli sen jaksaa kyllä, Sohlberg iloitsee.

Rokkari suunitteli Roosa nauhan

Tämän vuoden Roosa nauhan on suunnitellut rokkari Michael Monroe. Roosa nauha -kampanjalla kerätään varoja rintasyövän tutkimukseen.

Heidi Sohlberg on ollut vuosia mukana Roosa nauha -kampanjassa äitinsä takia. Hänen äitinsä kuoli rintasyöpään, kun Sohlberg oli vasta lapsi.

– Vaikka olen aina äidin sairauden takia ollut mielelläni mukana, mutta nyt kun se kolahti omalle kohdalle, niin siinä on vielä suurempi lataus. Vielä enemmän haluaa kannustaa ihmisiä auttamaan ja tukemaan syöpätutkimusta. Ilman tutkimuksia en olisi saanut tietää, että minulla on syöpä, sillä olin ollut täysin oireeton, hän kuvailee.

Sohlberg juontaa myös syöpäsäätiön järjestämän, 4. lokakuuta pidettävän Roosa nauha -illan, jossa esiintyvät muun muassa Paula Koivuniemi, Arja Koriseva, Sanni, Lenni-Kalle Taipale, Anna Abreu, Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Ilta nähdään myös MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat