Syöpädiagnoosistaan kertoneelle prinsessa Catherinelle sataa tukea: "Toivon sinulle kaikkea parasta"

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Videolla prinsessa Catherine kertoo saamastaan syöpädiagnoosista.

Prinsessa Catherinelle lähetetään valtavasti tukea.

Brittihovi tiedottaa, että prinsessa Catherinellaon diagnosoitu varhaisessa vaiheessa oleva syöpä. Prinsessa Catherinen ja prinssi Williamin virallisella Instagram-tilillä julkaistiin perjantai-iltana video, jossa Catherine kertoo diagnoosistaan.

Video on kerännyt alle tunti julkaisun jälkeen kymmeniä tuhansia kommentteja, joissa prinsessalle osoitetaan tukea.

– Toivon sinulle kaikkea parasta toipumiseesi.

– Rukoilemme täyden paranemisesi puolesta, prinsessa.

– Lähetän sinulle valtavasti rakkautta ja maailman parhaita toivotuksia. Ota aikasi!

– Olen niin pahoillani. Pidä itsestäsi hyvää huolta. Ajatuksemme ovat kanssasi.

– Lähetän sinulle ja perheellesi paljon rakkautta ja voimia. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Harrylta ja Meghanilta viesti 

Herttuapari toivoo rauhaa prinsessa Catherinen perheelle.  

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan julkaisivat lyhyen tiedotteen tukeakseen prinsessa Catherinea tämän syöpädiagnoosin tultua julki. 

– Toivomme terveyttä ja paranemisia Katelle ja perheelle. Toivomme, että he saavat toipua yksityisesti ja rauhassa, tiedotteessa kerrotaan. 

Herttuaparin lausunto tuli vain tunteja sen jälkeen, kun brittihovi tiedotti prinsessan tilanteesta videolla, jossa Catherine kertoo syövästään omin sanoin. 

Bidenit rukoilevat Catherinen puolesta

Bidenit kertovat rukoilevansa prinsessa Catherinen toipumisen puolesta

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoo rukoilevansa syöpää sairastavan Walesin prinsessa Catherinen täyden toipumisen puolesta.

Bidenkertoi viestipalvelu X:ssä, että hän ja hänen puolisonsa Jill Biden liittyvät niiden miljoonien ihmisten joukkoon, jotka rukoilevat prinsessan paranemisen puolesta.

Itsekin syöpää sairastava kuningas Charles kommentoi

Myös syöpädiagnoosin itse saanut kuningas Charles on kommentoinut maailmaa järkyttänyttä uutista.

Hänen majesteettinsa on hyvin ylpeä prinsessa Catherinesta ja tämän rohkeudesta puhua siten kuin hän puhui, Buckinghamin palatsi tiedotti myöhään perjantai-iltana.

Kuninkaan kommentilla viitattiin prinsessa Catherinen Instagramissa julkaisemaan videoon, jossa Catherine kertoi syöpädiagnoosistaan ja sen vaikutuksista koko perheeseen.

Brittihovista kerrotaan myös, että kuningas on jatkuvasti läheisissä tekemisissä prinsessan kanssa.

Pääministeri Sunak: "Hänellä on koko maan tuki ja rakkaus"

Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak painottaa, että prinsessa Catherille on suotava yksityisyyttä tämän jatkaessa syöpähoitojaan.

Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak  kommentoi uutista prinsessa Catherinen  syöpädiagnoosista, kertoo Reuters. Catherine kertoi itse alkuvuodesta saamastaan diagnoosista hänen ja prinssi Williaminvirallisella Instagram-tilillä. 

Sunakin mukaan Catherinelle pitäisi nyt suoda kaikki yksityisyys, jotta hän voi keskittyä hoitoihin ja viettää aikaa perheensä kanssa. 

– Walesin prinsessalla on koko maan rakkaus ja tuki hänen jatkaessaan toipumista. Hän on osoittanut todella suurta rohkeutta tänään julkaisemallaan lausunnolla. Viime viikkojen aikana hän on ollut äärimmäisen tiukan tarkastelun kohteena ja häntä on kohdeltu osin epäreilusti tiettyjen medioiden sekä sosiaalisen median toimesta ympäri maailman.

Näin Catherine kertoi diagnoosistaan

Tammikuun puolivälissä brittihovi ilmoitti Catherinen käyneen läpi vatsan alueen leikkauksen, jonka jälkeen hänen oli pysyttävä sairaalassa lähes kaksi viikkoa. Kotiin päästyään Catherine on jatkanut toipumistaan, ja on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. Hänen terveydentilansa on ollut laajasti otsikoissa alkuvuoden ajan.

Videolla Catherine kertoo, että hänelle tehty leikkaus oli onnistunut ja että syöpä löydettiin operaation jälkeen tehtyjen testien perusteella. Catherine kertoo aloittaneensa kemoterapian. 

– Tämä tuli tietysti hirvittävän suurena shokkina. Minä ja William olemme tehneet kaikkemme voidaksemme käsitellä tämän yksityisesti nuoren perheemme takia. Kuten voitte kuvitella, se on vienyt aikaa. Minulta on vienyt aikaa parantua massiivisesta leikkauksestani voidakseni aloittaa hoidot. Mutta erityisesti meiltä on vienyt aikaa se, että olemme pystyneet selittämään kaiken Georgelle, Charlottelle  sekä Louisille  tavalla, joka on heille sopiva ja vakuutella heille, että tulen vielä olemaan kunnossa. 

Catherine kertoo vakuutelleensa lapsilleen päivittäin voivansa hyvin ja voimistuvansa päivä päivältä keskittymällä asioihin, jotka auttavat häntä paranemaan. Hän kertoo saaneensa lohtua puolisoltaan Williamilta sekä kansalaisilta, jotka ovat osoittaneet hänelle rakkautta, tukea ja kiltteyttä. 

– Toivomme, että ymmärrätte meidän perheenä tarvitsevan nyt aikaa, tilaa sekä yksityisyyttä, kun saatan hoitoni päätökseen. Työni on tuonut minulle aina syvää iloa ja tulen palaamaan, kun pystyn. Mutta nyt minun on keskityttävä täyteen paranemiseen. 

Videolla Catherine kertoo myös ajattelevansa paljon kaikkia niitä muita, joita syöpä tavalla tai toisella koskettaa. 

– Kaikille, jotka kohtaavat tämän taudin, missä vain muodossa, pyydän, älkää luopuko toivosta tai uskosta. Te ette ole yksin.

Lue myös:

    Uusimmat