Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin: "Hirvittävän suuri shokki"

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Videolla prinsessa Catherine kertoo saamastaan syöpädiagnoosista.

Prinsessa Catherinella on diagnosoitu syöpä. 

Brittihovi tiedottaa, että prinsessa Catherinella  on diagnosoitu syöpä. Asiasta ilmoitettiin prinsessa Catherinen ja prinssi Williamin  virallisella Instagram-tilillä, jossa julkaistussa videossa Catherine kertoo itse asiasta.

Videolla Catherine kertoo, että hänelle tammikuussa tehty leikkaus oli onnistunut, mutta operaation jälkeen tehtyjen testien perusteella syöpä löydettiin. Catherine kertoo aloittaneensa kemoterapian. 

– Tämä tuli tietysti hirvittävän suurena shokkina. Minä ja William olemme tehneet kaikkemme voidaksemme käsitellä tämän yksityisesti nuoren perheemme takia. Kuten voitte kuvitella, se on vienyt aikaa. Minulta on vienyt aikaa parantua massiivisesta leikkauksestani voidakseni aloittaa hoidot. Mutta erityisesti meiltä on vienyt aikaa se, että olemme pystyneet selittämään kaiken Georgelle, Charlottelle  sekä Louisille  tavalla, joka on heille sopiva ja vakuutella heille, että tulen vielä olemaan kunnossa. 

Catherine kertoo vakuutelleensa lapsilleen päivittäin voivansa hyvin ja voimistuvansa päivä päivältä keskittymällä asioihin, jotka auttavat häntä paranemaan. 

– Se, että William on rinnallani on suuri lohdun lähde sekä rauhoittavaa. Kuten myös rakkaus, tuki ja kiltteys jota niin monet teistä ovat osoittaneet. Se merkitsee niin paljon meille kummallekin. Toivomme, että ymmärrätte meidän perheenä tarvitsevan nyt aikaa, tilaa sekä yksityisyyttä, kun saatan hoitoni päätökseen. Työni on tuonut minulle aina syvää iloa ja tulen palaamaan, kun pystyn. Mutta nyt minun on keskityttävä täyteen paranemiseen. 

Videolla Catherine kertoo myös ajattelevansa paljon kaikkia niitä muita, joita syöpä tavalla tai toisella koskettaa. 

– Kaikille, jotka kohtaavat tämän taudin, missä vain muodossa, pyydän, älkää luopuko toivosta tai uskosta. Te ette ole yksin.

Brittihovi tiedotti tammikuun puolivälissä, että Catherinelle oli tehty onnistunut vatsan alueen leikkaus, jonka syytä ei tarkennettu. Tuolloin prinsessan kerrottiin olevan sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. Tähän asti Catherinen terveydentilasta on tihkunut hyvin vähän tietoa, mikä sai spekulaatiot sekä salaliittoteoriat valloilleen. 

Alkuvuodesta myös Catherinen puolison prinssi Williamin isällä kuningas Charlesilla  diagnosoitiin syöpä tämän käytyä läpi leikkauksen laajentuneen eturauhasen takia. Sitä ei ole tarkennettu, mikä syöpä Charlesilla tai prinsessa Catherinella on. 

Myös Charlesin pikkuveljen prinssi Andrew'n  entisen vaimon herttuatar Sarahin  kerrottiin saaneen alkuvuodesta diagnoosin uusiutuneesta syövästä. 

Catherinella ja Williamilla on kolme lasta: 10-vuotias prinssi George, 8-vuotias prinsessa Charlotte sekä 5-vuotias prinssi Louis. 

Lue myös:

    Uusimmat