Itsekin syöpää sairastava kuningas Charles kommentoi prinsessa Catherinen syöpädiagnoosia – "Olen ylpeä hänen rohkeudestaan"

Prinsessa Catherine kertoo saaneensa syöpädiagnoosin 2:20
Prinsessa Catherine kertoo syöpädiagnoosistaan.

Koko brittihovia on informoitu prinsessa Catherinen syöpädiagnoosista. Myös syöpädiagnoosin itse saanut kuningas Charles on kommentoinut maailmaa järkyttänyttä uutista.

Kuningas Charles on kommentoinut prinsessa Catherinen syöpädiagnoosia.

Hänen majesteettinsa on hyvin ylpeä prinsessa Catherinesta ja tämän rohkeudesta puhua siten kuin hän puhui, Buckinghamin palatsi tiedotti myöhään perjantai-iltana.

Kuninkaan kommentilla viitattiin prinsessa Catherinen Instagramissa julkaisemaan videoon, jossa Catherine kertoi syöpädiagnoosistaan ja sen vaikutuksista koko perheeseen.

Brittihovista kerrotaan myös, että kuningas on jatkuvasti läheisissä tekemisissä prinsessan kanssa.

Vain tuntia aiemmin Catherine kertoi hänen japrinssi Williaminvirallisella Instagram-tilillä, että hänellä on diagnosoitu syöpä.

Julkaisemallaan videolla vakavailmeinen Catherine kertoo, että hänelle tammikuussa tehty leikkaus oli onnistunut ja operaation jälkeen tehtyjen testien perusteella syöpä löydettiin. 

Catherine kertoo aloittaneensa kemoterapian. 

– Tämä tuli tietysti hirvittävän suurena shokkina. Minä ja William olemme tehneet kaikkemme voidaksemme käsitellä tämän yksityisesti nuoren perheemme takia. Kuten voitte kuvitella, se on vienyt aikaa. 

– Minulta on vienyt aikaa parantua massiivisesta leikkauksestani voidakseni aloittaa hoidot. Mutta erityisesti meiltä on vienyt aikaa se, että olemme pystyneet selittämään kaiken Georgelle, Charlottelle  sekä Louisille  tavalla, joka on heille sopiva ja vakuutella heille, että tulen vielä olemaan kunnossa. 

Catherine kertoo vakuutelleensa lapsilleen päivittäin voivansa hyvin ja voimistuvansa päivä päivältä keskittymällä asioihin, jotka auttavat häntä paranemaan. 

– Se, että William on rinnallani on suuri lohdun lähde sekä rauhoittavaa. Kuten myös rakkaus, tuki ja kiltteys jota niin monet teistä ovat osoittaneet. Se merkitsee niin paljon meille kummallekin. Toivomme, että ymmärrätte meidän perheenä tarvitsevan nyt aikaa, tilaa sekä yksityisyyttä, kun saatan hoitoni päätökseen. Työni on tuonut minulle aina syvää iloa ja tulen palaamaan, kun pystyn. Mutta nyt minun on keskityttävä täyteen paranemiseen. 

Videolla Catherine kertoo myös ajattelevansa paljon kaikkia niitä muita, joita syöpä tavalla tai toisella koskettaa. 

– Kaikille, jotka kohtaavat tämän taudin, missä vain muodossa, pyydän, älkää luopuko toivosta tai uskosta. Te ette ole yksin.

Brittihovi tiedotti tammikuun puolivälissä, että Catherinelle oli tehty onnistunut vatsan alueen leikkaus, jonka syytä ei tarkennettu. Tuolloin prinsessan kerrottiin olevan sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. Tähän asti Catherinen terveydentilasta on tihkunut hyvin vähän tietoa, mikä sai spekulaatiot sekä salaliittoteoriat valloilleen. 

Alkuvuodesta myös Catherinen puolison prinssi Williamin isällä kuningas Charlesilladiagnosoitiin syöpä tämän käytyä läpi leikkauksen laajentuneen eturauhasen takia. Sitä ei ole tarkennettu, mikä syöpä Charlesilla tai prinsessa Catherinella on. 

Myös Charlesin pikkuveljen prinssi Andrew'n  entisen vaimon herttuatar Sarahinkerrottiin saaneen alkuvuodesta diagnoosin uusiutuneesta syövästä. 

Catherinella ja Williamilla on kolme lasta: 10-vuotias prinssi George, 8-vuotias prinsessa Charlotte sekä 5-vuotias prinssi Louis

Lue myös:

    Uusimmat