Syöpään sairastunut ex-missi Susanna Juntunen: "En tarvitse mitään lisää, kunhan saan vain elää"

Vuoden 2008 Miss Suomi -kilpailuissa menestynyt Susanna Juntunen, 32, kertoo MTV Uutisille kuulumisiaan rankan elämäntilanteensa keskiössä.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi vuonna 2008 kruunattu Susanna Juntunen (o.s. Mustajärvi) sai kuulla lokakuussa sairastavansa kohdunkaulan syöpää. Sen jälkeen Juntunen aloitti taistelunsa syöpää vastaan, jonka hän aikoo voittaa. Uusintakutsu seulontaan tuli yllätyksenä kahden vuoden jälkeen normaalin 30-vuotisseulonnan jälkeen.

– Kesällä sain uusintakutsun papakokeeseen. Tuli vähän yllätyksenä, että tuli uusintakutsu. Kesällä löytyi solumuutoksia ja lokakuussa sain tietää, että se on pahanlaatuista syöpää, Juntunen kertoo tilanteestaan.

32-vuotias pienen pojan äiti ei voinut kuvitellakaan, että hänelle kävisi näin.

– En ollut varautunut tai käynyt edes mielessä. Tuntuu, että en edes tajua sitä. Kuuntelin tyynen rauhallisesti niitä uutisia. Vasta jälkeenpäin tajuan, että tämä tapahtuu minulle ja on oikeaa elämääni.

"Luulisi, että sitä tietäisi, jos on lähtö lähellä"

Tilanne oli erityisen paha hänen läheisilleen.

– Läheiset pelästyivät, mitä heidän elämänsä olisi, jos kuolisin. Luulen, että läheisille tämä on vielä rankempaa kuin sille, jolle se uutinen tulee. Olen itse kokenut olevani terve. Luulisi, että sen tietäisi, jos on lähtö lähellä, Juntunen kuvailee.

Juntusen hoitosuunnitelma ehti muuttua muutamaan kertaan. Hän pääsi myös hiljattain leikkaukseen, jossa poistettiin syöpäkudosta. Ennuste paranemiselle on hyvä.

– Tästä on tarkoitus parantua, ja minulla on hyvät ennusteet. Olen käynyt jo leikkauksessa ja toipunutkin jo siitä. Minulta poistettiin myös imusolmukkeita.

Toivoo saavansa lisää lapsia

Reilun vuoden ikäisen lapsen äiti toivoisi kovasti lisää jälkikasvua. Juntusen kohtu tullaan poistamaan, ja hän ei ehkä ennätä kokea uutta raskautta ennen sitä.

– Se pysäytti, että en saa itse päättää, saanko kaksi lasta vai jääkö se yhteen.

Voimistelijoiden psyykkisenä valmentajana, sekä kotitreenivalmentajana työskentelevä Juntunen on ollut yhdessä yrittäjämiehensä kanssa viiden vuoden ajan. Pari avioitui tänä vuonna.

– Olen saanut tukea perheestä, lapsesta ja miehestä. Minulla on läheisiä ystäviä, jotka ovat auttaneet. Saan myös tukea siitä, että puhun tästä avoimesti. Kuulen paljon muiden tarinoita. Olen päässyt paljon lähemmäksi muita ihmisiä ja uskaltanut pyytä apua.

Juntunen kertoo olleensa aina suorittaja ja kilpailuhenkinen. Sairaus pysäytti kiireisen tahdin ja muutti hänen maailmankuvaansa.

– Tykkään tällä hetkellä omasta elämästäni todella paljon. En tarvitse mitään lisää, kunhan saan vain elää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja