Syömishäiriöstä kärsinyt nainen päätti muuttaa elämänsä – "otin kaiken henkareista ja heitin lattialle"

Arianna Rebolini päätti muuttaa elämänsä. Painon pudottamisen sijaan hän päätti hankkiutua eroon vaatteista, joita inhoaa.

Vihaatko sinäkin sovituskoppeja? Onko kaapissasi se yksi paita tai mekko, johon mahdut sitten, kun olet laihempi?

On aika lopettaa tällainen ajattelu.

Buzzfeed-sivuston Arianna Rebolini päätti muuttaa elämänsä.

– Olen ollut painonnousun ja -pudotuksen kierteessä koko elämäni. Ehkä on okei vain rauhoittua, hän pohtii videolla.

Rebolini kärsi pitkään syömishäiriöstä. Nyt hän on ollut neljä vuotta paranemisen tiellä. Samalla myös naisen paino on noussut.

Joka-aamuinen vaatevalintojen vaikeus sai Rebolinin ymmärtämään, että hänen täytyy muuttaa vaatevarastoaan – onhan vaatteiden valinta ensimmäinen asia, jonka hän tekee aamulla.

– Tiedän, että kun kokeilen näitä housuja tai tätä mekkoa, tunnen oloni kamalaksi. Se on kamala tapa aloittaa päivä, Rebolini kuvaa.

Painon pudottamisen sijaan hän päätti hankkiutua eroon vaatteista, joita inhoaa. Ensin lähtivät epäsopivat vaatteet. Monet housut ja mekot saivat lähtöpassit: hän karsi myös yhdeksän mekkoa, kolmet farkkushortsit ja viisi paitaa.

– Otin kaiken henkareista ja laatikoista ja heitin ne lattialle.

Jos video ei näy, katso se täällä.

Lopulta karsiminen oli jopa hauskaa ja vapauttavaa.

Rebolini huomauttaa, että olisi tietenkin voinut laihduttaa ja treenata, jotta olisi mahtunut vaatteisiinsa. Hän kuitenkin syö jo terveellisesti ja harrastaa liikuntaa, eikä halua tehdä dieetistä elämänsä pääasiaa.

– Voisinko liikkua enemmän, voisinko syödä vähemmän tai eri tavalla? Toki. Mutten halua, Rebolini sellittää.

Sitten oli aika ostaa tilalle vaatteita, jotka sopivat.

Ensimmäinen shoppailukerta kuitenkin oli painajainen: ongelmana oli, ettei Rebolini tiennyt kokoaan, ja monet kokeiltavista vaatteista eivät sopineet lainkaan.

Reissu päättyi kyyneliin.

– Luulin naiivisti, että tämän (karsimisen) tekeminen olisi tarpeeksi suuri askel, että yhtäkkiä olisin okei sen kanssa, että olen painavampi kuin ennen. Mutta minulla on vielä matkaa kehoni hyväksymiseen, Rebolini miettii.

Aiemmin Rebolini osti vaatteita, jotka olivat kivoja, mutta näyttäisivät vielä paremmilta ”sitten kun paino putoaisi”. Nyt hänen on opittava pois ajattelutavasta, jossa vaatteita ostetaan sitku-tilannetta varten.

Toinen shoppauskerta sujui jo paremmin. Rebolinin poikaystävä oli kehottanut häntä kokeilemaan myös tiukkoja vaatteita, ja hän lupasi yrittää. Lopulta hän osti runsaasti vaatteita – muun muassa viisi mekkoa, kaksi paitaa ja kahdet shortsit.

– Nyt ajattelin ensimmäistä kertaa, että tämä on mahtavaa. Tämä vaate näyttää upealta ylläni nyt.

Työpaikalla ihmiset huomasivat Rebolinin hyväntuulisuuden – ja myös kehuivat tämän vaatevalintoja!

Lähde: Buzzfeed


Lue myös:

    Uusimmat