Mainos

Syksyn sisustustrendit

Yksilölliset ratkaisut, laatu, ekologisuus sekä luonnonvärit houkuttelevat syksyn sisustajaa.

Trenditietoinen sisustaja haluaa nyt erottautua massasta. Persoonallisia ratkaisuja ja hauskoja yksityiskohtia luodaan yhdistelemällä uutta ja vanhaa. Uudenkarheiden kalusteiden rinnalle saattaa kirpputoreilta, kierrätyskeskuksista ja mummoloiden vinteiltä löytyä kodinsisustajalle varsinaisia aarteita.

Sisustuksessa vaalitaan tällä hetkellä yksinkertaisuutta. Kodista pyritään karsimaan pois ylimääräiset tavarat ja koriste-esineet. Kuitenkin esimerkiksi suurikokoisilla lasi- ja puuastioilla saa huoneisiin kehiteltyä mukavia yksityiskohtia. Myös erilaiset koukut ja ripustimet ovat tällä hetkellä suuria.

Ekologisuus vaikuttaa sisustajan ostopäätöksiin

Kodinsisustaja on yhä ympäristötietoisempi ja panostaa mielellään ostoksen laatuun. Nykyään ostajat ovat entistä kiinnostuneempia kalusteiden ja kankaiden alkuperästä ja materiaaleista. Ostopäätöksiä myös harkitaan pitkään.

Huonekalujen tulee olla kestäviä. Pitkäikäinen huonekalu saisikin mielellään olla melko neutraali ja helposti yhdistettävissä erilaisiin tyyleihin ja väreihin. Huoneen ilmeen voi helposti muuttaa vaikkapa erilaisilla sisustustyynyillä, verhoilla ja matoilla.

Kierrättämisen hengessä, kodista uusien tieltä väistyvillä esineillä ja tekstiileillä voi piristää puolestaan vaikkapa kesämökin tai loma-asunnon ilmettä.

Luonnonläheisyys näkyy kaikessa

Luonnonväreillä luodaan kotiin lämmin tunnelma. Syksyn väreissä korostuvat erilaiset punaiset kuten purppura ja marjapuuron sävyt.

Rauhallinen kokonaisuus saadaan yhdistelemällä punaiseen maanläheisiä hiekan ja mudan sekä erilaisia harmaan sävyjä. Kokonaisuudet voi kirkastaa vaikkapa luonnonvalkoisella. Perusvärinä musta pitää pintansa kuten myös jo keväällä päätään nostaneet sinapin ja petrolin sävyt. Pimeneviin iltoihin tunnelmaa tuo tietysti kynttilänvalo.

Myös kuvioissa näkyy luonnonläheisyys. Graafisista muodoista raita ja pyöreät kuviot pitävät pintansa, mutta yhä enemmän vaikutteita saadaan luonnosta. Tekstiileissä suositaan rouheita luonnonmateriaaleja kuten pellavaa ja puuvillaa.

Teksti: Tuuli Daavittila / Mediafocus Oy
Kuvat: Marimekko ja Finlayson
Lähde: sisustusneuvoja Pia Pulkkinen, KodinYkkönen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.