Syksyn sisustuksessa näkyy nostalgia – lue valaistusvinkit!

Trendiksi noussut traditioiden arvostus näkyy tällä hetkellä laajalti suomalaisissa kodeissa esimerkiksi sisustuksessa.

Kun mennään kohti vuoden pimeintä aikaa, suomalaiskotien sisustuksessa korostuvat nostalgia ja traditiot, mikä näkyy myös kotiin hankittujen tuotteiden materiaalivalinnoissa. Samalla kuluttajien kiinnostus tuotteiden alkuperää kohtaan näyttää olevan kasvussa. Sinivalkoinen jalanjälki -kampanja kokosi pinnalla olevat suomalaiset sisustustrendit ja vihjeet oikeanlaiseen valaistukseen.

– Ihmiset ovat valmiita käyttämään aikaa ja tekemään itse. Nostalgisuus ulottuu myös esimerkiksi materiaaleihin, sillä esimerkiksi marmori, graniitti, kupari, messinki ja punasavi ovat selvästi nousseet sisustajien suosioon, kertoo suunnittelija Pia Lehtovuori Kodin Ykkösestä.

Vahvana trendinä myös kiinnostus tuotteiden alkuperää kohtaan jatkaa kasvuaan.

– On ilahduttavaa huomata, että tuotteen alkuperällä on merkitystä yhä useammalle. Tutkimme asiaa viime keväänä ja tuolloin reilu kolmannes, 37 prosenttia, suomalaisista kertoi valitsevansa aina tai useimmiten kotimaisen käyttötavaran tai sisustustuotteen, kun vaihtoehtona on myös vastaava ulkomainen tuote, toteaa Design from Finland -merkin Brand Manager Rilla Engblom Suomalaisen Työn Liitosta.

Päivä pimenee – lue vinkit valaistukseen

Vuoden pimeimmän ajan ollessa käsillä kodin sisustuksessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti valaistukseen. Valaisimet ovat tärkeä ja olennainen osa sisustusta, mutta kannattaa valita oikeanlainen lamppu oikeaan kohteeseen. Kodin Ykkösen Mika Kakko vinkkaa oikean valaistuksen valinnassa:

• Hyvään ja tasaiseen kodin valaistukseen sopii plafondi tai riippuvalaisin.

• Kohdevalaisimella valoa voi suunnata tiettyyn kohtaan ja korostaa esimerkiksi sisustuksen yksityiskohtia.

• Luku- tai työpisteenvaloksi sopii parhaiten lattia- tai pöytävalaisin.

• Kirkasvalolamppu valitaan käyttöympäristön ja -tarpeen mukaan. Jos haluaa valohoidon hyödyt mahdollisimman nopeasti, kannattaa valita mahdollisimman tehokas valaisin. Jos haluaa panostaa muotoiluun, kirkasvalolampuista saa myös erinomaisia sisustustuotteita.

• Valaisimista löytyy paljon kotimaista suunnittelua.

Lähde: Suomalaisen Työn Liitto

Lue myös:

    Uusimmat