Syksyn 2015 must-trendit – ihana nörttilook on täällä!

Syksyllä moni haluaa pistää tyylinsä uuteen ojennukseen. Aivan kuten syksyn kampaustyyleissä, myös syysasuissa henkii 1970-luku sekä viehättävä nörttivivahde.

Syksy 2015 on muotia rakastavan juhla-aikaa: kerrospukeutuminen ja näyttävät kuosit palaavat katukuvaan syksyn saapuessa.

1. Silmälasit saavat olla nörttimäiset

TOP 10: Syksyn must-tuotteet suomalaiselle

1. Näyttävä viittaponcho
2. Hihaton tunika
3. Mukava pooloneule
4. Näyttävä takki
5. Poolopusero päivittäiskäyttöön
6. Pakolliset leveälahkeiset housut
7. Klassiset ruudut
8. Tyylikäs harmaa poncho
9. Täydellinen kipparitakki
10. Preppy-pusero

Lähde: Lindex

Nörtti-look hurmaa nyt. Modernit silmälasit sopivat hauskaan ja seksikkääseen opiskelija- ja kirjastotyyliin. Muita näyttäviä asusteita et edes tarvitse.

2. Printtiä ja brokadia

Koristeellinen kangas, eli brokadi tuo toisille mieleen sohvakankaan tai vanhan ajan tapetin – toisille se on varma syksyn merkki. Brokadia ovat suosineet syysmallistoissaan muun muassa Mary Katronzou, Simone Rocha ja Burberry Prorsum.

Paksut printtikankaat istuvat loistavasti syksyyn ja tuovat lämpöä ja turvaa kylmeneviin iltoihin. Printtikuvioidut kankaat ovat suosittuja eritoten syystakeissa tai viittamaisissa ponchoissa. Poncho onkin syksyiseen tapaan must-asuste.

3. Glitteriä juhlapukeutumiseen

Glitteri oli keväällä in, ja syksyn saapuessa ja pikkujoulujakin jo odotellessa se on jälleen trendikäs.

Eritoten pitkät juhlamekot saavat kimaltaa ja kimmeltää. Glitteriä nähtiin aimo annoksina New Yorkin muotiviikoilla tuoden tuulahduksen 1990-luvusta.

4. Nahkaa uudessa muodossa

Mitä olisikaan syksy ilman mustaa nahkaa? Kaiva siis vanha nahkatakkisi kaapista tai kellarista, sillä sen kulta-aika alkaa juuri nyt.

Nahkaa on myös nähtävissä naisten yläosissa pienellä twistillä: kilpikonnakauluspaitoihin saa aivan uuden säväyksen, kun materiaali onkin nahkaa.

5. Kerrospukeutuminen – sujauta lyhyt toppi paidan päälle

Crop-topit eli keskivartalon paljaaksi jättävät paidat  saavat uuden käyttötavan syksyllä: ne voidaan sujauttaa kauluspaitojen päälle liivien tapaan.

6. Bootsit

Kunnon maiharibootsit istuvat loistavasti mekon tai hameen kanssa. Raskaat kengät sopivat vaihteleviin sääolosuhteisiin, mutta ovat myös trendikkäät. Rohkeimmat yhdistävät tällaiset kengät jopa iltapukujen kanssa.

7. Kiiltoa ja viktoriaanista tunnelmaa

Kiiltävät pinnat tuovat mieleen sateenpitävyyden. Takit voivat olla kauttaaltaan kiiltäväpintaisia, tai sitten pelkät kiiltävät hihat tuovat asuun mielenkiintoisen yksityiskohdan. Isot kaulukset ovat plussaa.

8. Statement-korvakoru

Kiinnitä ainoastaan toiseen korvaan roikkuva korvakoru – ja näin olet muodin harjalla.

9. Jättinapit

Harmaat ja tummat sävyt on tunnetusti syksyllä in. Mielenkiintoisena katseenvangitsijana toimivat erittäin isokokoiset napit takeissa sekä mekoissa, kuten Victoria Beckhamin  syysmallistossa.

10. Pitsi

Pitsi jatkaa suosiotaan myös syksyllä. Esimerkiksi Jonathan Simkhain, Katie Ermilion ja Altuzarran syysmallistoissa nähtiin myös paljon mustia, pitsiä housuja.

11. Choker-koru uudessa muodossa

1990-lukua henkivät choker-malliset korut ovat myös syksyllä in. Paksut, lähes koko kaulan peittävät korut toimivat perinteisten kaulaliinojen sijaisina.

12. Olkaimeton mekko

 Olkaimettomat mekot ovat syksyn must-asu juhlaan. Pikkumusta on aina in, joten harkitse, pitäisikö omaan vaatekaappiin lisätä vielä olkaimeton versio.

Mikä syksyn trendeistä puhuttelee eniten sinua?

 

Lue myös:

    Uusimmat