Sydänsimpukoita välimerelliseen tapaan

Toimittaja Ari Malmberg

6 tomaattia
noin 2 kg sydänsimpukoita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5 oksaa persiljaa
1 ruukullinen tuoretta basilikaa oliiviöljyä suolaa
0,5dl kuivaa valkoviiniä
puolen sitruunan mehu
mustapippuria

1. Kalttaa tomaatit, poista niistä kuori ja siemenet. Leikkaa tomaatin liha kuutioiksi.
2. Pese simpukat kylmällä vedellä.
3. Kuutioi sipuli, leikkaa valkosipuli viipaleiksi, hienonna persilja ja basilika.
4. Kuullota öliiviöljyssä paistinpannulla sipuli ja valkosipuli, lisää vähän suolaa.
5. Lisää simpukat ja kääntele niitä pannulla hetki, kunnes ne alkavat avautua.
6. Kaada päälle valkoviini ja anna kiehahtaa.
7. Lisää kuutioidut tomaatit, persilja, basilika, sitruunan mehu ja mustapippuri. Anna kiehua, kunnes simpukat ovat täysin auki.
8. Tarjoile simpukat maalaisleivän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat