Sydämellinen muromisu

Muromisu on kotimainen versio italialaisesta tiramisusta. Vadelmien lisäksi tähän herkkuun sopivat sopivat hyvin myös mansikat, kirsikat, mustikat, lakat, tyrni tai herukat. Tiramisun valmistuksessa käytetään perinteisesti pehmeää mascarpone-tuorejuustoa.

1 torttu (halkaisija 25–28 cm)
Noin 10 annosta

Torttupohja:
1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

Kypsälle pohjalle:
1 dl vahvaa (maito)kahvia
3 rkl manteli- tai kermakööriä (esim. Amaretto tai Baileys) tai muutama tippa manteliesanssia
2–3 dl vadelma-, kirsikka tai mansikkasurvosta tai -hilloa

Täytevaahto:
1 tlk (2½ dl) kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 tlk (500 g) mascarponejuustoa (tai toinen tölkki voi olla maitorahkaa)
1–2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl mantelilikööriä, baileysiä tai muutama tippa manteliesanssia

Koristeeksi:
vadelmia, kirsikoita tai mansikoita
sitruunamelissan lehtiä

Kauli sulaneen taikinapaketin molemmista levyistä yksi iso pyöreä tai sydämen muotoinen levy leivinpaperin päällä. Paista molempia pohjalevyjä 200-asteisen keskitasolla noin 10 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.

Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen eli hieman pehmennyt tuorejuusto ja maitorahkaa. Mausta seos sokerilla, vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.

Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle täytevaahto. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja sen päälle loput täytteet. Koristele vaahtopinta vadelmilla, kirsikoilla tai mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

VINKKI: voit käyttää täytevaahdon tilalla jäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä torttu tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat