Mainos

Suurin osa kirjoittaa viisi ainetta – mitkä kiinnostivat vähiten?

Suurin osa ylippilastutkinnon keväällä 2014 suorittaneista (43 %) kirjoitti viisi ainetta ja kolmannes (31%) kuusi ainetta. Joka kymmenes kirjoittaa vähintään seitsemän ainetta. Neljän aineen kirjoittajia on alle viidennes (16 %).  Ainereaalin myötä kirjoitettujen aineiden määrä on noussut.

Pitkä englanti on suosituin aine ylioppilastutkinnossa, sen kirjoitti 96 prosenttia tutkinnon suorittaneista, seuraavaksi suosituin on äidinkielen koe suomen kielellä, jonka kirjoitti 90 prosenttia. Mutta mitä aineita kirjoitetaan vähiten?

Noin promille kirjoittaa latinan

Vähiten suosittujen aineiden joukossa on esimerkiksi saamen kielen kokeita. Inarinsaamen lyhyen oppimäärän tai äidinkielen koetta ei tänä keväänä tutkinnon valmiiksi saaneista suorittanut yksikään, kolttasaamen äidinkielen kokeen suoritti kolme henkilöä. 

Ruotsi toisena kielenä -kokeen suoritti neljä henkilöä ja pitkän latinan kokeen viisi. 

Alle kolmenkymmenen kirjoittajan aineita olivat myös ortodoksinen uskonto, pitkä espanja ja portugali sekä lyhyt latina.

Kaikkiaan ylioppilastutkinnon hyväksytysti valmiiksi suoritti tänä keväänä 27 822 henkilöä. Heistä 26 058 suoritti tutkintonsa päivälukiossa.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.