Suunnitteletko avoliittoa? Lue ensin tämä!

Avoliittoon astuminen on iso asia parisuhteessa. Vaikka yhdessä asumisessa on paljon hyviä puolia, älä ryntää avoliittoon suin päin! Jokaisen parin tulisi keskustella ainakin nämä asiat läpi ennen yhteen muuttamista.

Raha-asiat. Menojen ja tulojen jakamiseen ei ole olemassa mitään ehdotonta sääntöä. Useimmissa tapauksissa toinen kuitenkin tienaa enemmän kuin toinen, eli voi näin ollen osallistua kotitalouden menoihin enemmän. Ennen kuin etsitte yhteistä asuntoa, puhukaa budjetistanne ja siitä, kuinka paljon kumpikin osallistuu menoihinne. Rahasta puhuminen voi tuntua aluksi ikävältä, mutta on parempi keskustella ennen kuin laskut alkavat kasautua.

Kotityöt. Myös kotitöistä kannattaa jutella, ennen kuin lyötte hynttyyt yhteen. Vihaatko jotakin kotityötä ylitse kaiken? Onko olemassa joku kotityö, jota puolisosi ei vain osaa tehdä? Puhukaa näistä asioista etukäteen. Jos vihaat kylpyhuoneen siivoamista, voit ehdottaa, että teet kaikki keittiötyöt.

Ruokatottumukset. Ennen avoliittoa yhdessä kokkaaminen voi tuntua romanttiselta ajatukselta. Mutta kun konkreettisesti asutte yhdessä, myös ruoanlaitosta tulee rutiinia. Puhukaa rehellisesti toisillenne ruoanlaittotaidoistanne ja sopikaa, kuinka usein syötte kotona, kuinka usein käytte ulkona ja miten jaatte kokkausvuorot.

Kumman koti? Luultavasti teillä molemmilla on jo huonekaluja, kodinkoneita ja astioita, jotka haluatte uuteen kotiinne. Joissakin tapauksissa toisella on jo huippuasunto, jonne toinen puoliso muuttaa. Siitä huolimatta tavaroiden yhteensovittamisesta täytyy sopia. Sopikaa, mitä laitatte varastoon ja mitä lahjoitatte tai heitätte pois. Älkää takertuko omiin tavaroihinne, vaan säilyttäkää mukavampi sänky ja parempi televisio! Puhukaa myös siitä, mistä ette missään tapauksessa halua luopua. Onko miehelläsi esimerkiksi valtava kitarakokoelma esillä olohuoneessa vai omistatko sinä taidekokoelman, joka on pakko saada seinille?

Oma aika. Vaikka te fyysisesti yhdistättekin tilanne, on kuitenkin suositeltavaa, että pidätte jotkut asiat yksityisinä. Sinun ei esimerkiksi ole pakko käydä vessassa hänen edessään. Jos haluat lukea rauhassa iltaisin, muista kertoa siitä puolisollesi. Tämä toimii myös toisinpäin. Jos hän haluaa pelata tunnin tietokonepelejä töiden jälkeen, anna hänelle mahdollisuus siihen.

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lähde: Glamour.com

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja