Suu paljastaa persoonallisuuden

Suu on parhaimmillaan naisen sensuellein kasvonpiirre. Pulleat, pehmeät ja punatut huulet houkuttelevat vastustamattomasti suutelemaan. Mutta suu myös paljastaa naisesta yllättäviäkin persoonallisuuden piirteitä.

Ihmiskasvot ovat lukuisten eri piirteiden yhdistelmä, ja jokaisesta kasvonpiirteestä voi päätellä jotain ihmisen persoonallisuudesta. Tätä mieltä on Kasvojen kielen tulkintaa opettava sisäisen hyvinvoinnin kouluttaja Sari McGlinn. Hänen mukaansa suu paljastaa usein henkilön elämänasenteen.

– Suun eri piirteitä kannattaa tarkastella suhteessa kokonaisuuteen, eli miten esimerkiksi huulet vertautuvat muihin kasvonpiirteisiin. Ihan ensimmäiseksi voisi analysoida suupieliä, sillä niistä näkee yleisen asennoitumisen elämään. Jos suupielet kaartuvat lepotilassa alaspäin, se kielii pettymyksistä elämässä ja pessimistisestä asenteesta. Ylöspäin kaartuvat suupielet puolestaan todistavat päinvastaisesta asenteesta eli elämänilosta ja myönteisyydestä, McGlinn pohtii.

Pulleat huulet puhuvat

Nykyään muodikkaat pulleat huulet kuvaavat puolestaan henkilön puheliaisuutta ja anteliaisuutta. Pullealla ylähuulella varustettu henkilö nauttii McGlinnin mukaan puhumisesta ja päästää usein verbaalisen lahjakkuutensa valloilleen. Tällainen persoona leikittelee sanoilla ja voi puhua hiljaisen kumppanin pyörryksiin. Jos taas ylähuuli on kapeaa lajia, puhelahjat ovat huomattavasti heikommat.

– Tällainen henkilö ei jaarittele turhia, vaan ilmaisee itseään täsmällisesti ja suppeasti. Hän ei myöskään ymmärrä lavertelijoita ja pitkästyy tällaisessa seurassa. Kapea ylähuuli voi olla myös kireä, ja tällöin taustalla on usein jo lapsuudesta saakka jatkuneet ilmaisun rajoitukset ja ainainen kontrolli, McGlinn analysoi.

Alahuulet vihjaavat anteliaisuuteen

Jos ylähuuli paljastaa puhelahjat, alahuulesta voi puolestaan päätellä anteliaisuuden määrää. Jos alahuuli on kasvojen kokonaisuuteen nähden kapea, henkilö käyttää rahojaan harkiten eikä ryntäile kaupoissa impulssiostosten perässä.

– Tällainen mies voi olla naiselle hankala kumppani, sillä häneltä on turha odottaa upeita lahjoja syntymä- tai hääpäivinä. Hän ei yksinkertaisesti nauti lahjojen antamisesta eikä tule ajatelleeksi niiden tarpeellisuutta, Sari McGlinn tietää.

Pullean alahuulen kantajat ovat sitten toista maata. He antavat aikaansa, rahaansa ja palveluksiaan mielellään läheisille ihmisille. He eivät useinkaan pysähdy miettimän anteliaisuutensa seurauksia, vaan toimivat spontaanisti.

– Nämä ihmiset ovat usein niin anteliaita, että antavat vaikka paidan päältään. Pullean alahuulen omistajien pitäisikin asettaa rajat jalomielisyydelleen, etteivät lahjoita liikaa aikaansa ja varojaan muille.

Hampaat avoimuuden mittari

Myös hampaiden vilkaisu valottaa henkilön persoonallisuutta. Kasvojen kielen tulkinnassa hampaisiin kiinnitetään huomiota vain suoraan edestä päin tarkasteltuna ja vain niiden ulkonevuuden perusteella.

– Jos yläetuhampaat näyttävät menevän sisäänpäin, se kertoo vaiteliaasta persoonasta. Tällainen henkilö ei levittele yksityisasioitaan muiden tietoon, mutta nauttii sen sijaan työasioista puhumisesta. Ulospäin suuntautuvien yläetuhampaiden kantaja sen sijaan puhuu hyvin mielellään. Jos tällaisella henkilöllä on vielä runsas ylähuuli, hän voi puhua niin paljon, etteivät muut jaksa häntä kuunnella, McGlinn kertoo.

Luontoa avittamassa

Kaikki naiset eivät nykyään tyydy syntymälahjoiksi saatuihin huuliin, vaan muokkaavat niitä pulleammiksi esimerkiksi Botox-hoidon avulla. Muodikkaan pulleista huulista haaveilevien on hyvä tietää, että hoitojen myötä myös persoonallisuus saattaa muokkautua.

– Olen sitä mieltä, että jos esimerkiksi muokkaa huuliaan pulleammiksi vaikka botoxin avulla, myös persoona muuttuu puheliaammaksi ja anteliaammaksi. Muutos saa liikkeelle kasvuprosessin, jossa persoona muuttuu kasvonpiirteen määrittämään suuntaan, McGlinn vakuuttaa.

Rajauskynän voima

Huuliaan voi muotoilla paitsi kauneuskirurgisesti, myös rajauskynän avulla. Meikkitaitelija Raili Hulkkosen mukaan rajauskynällä voi muuttaa suun seudun lähes kokonaan ja antaa huulilleen täsmälleen halutun paksuuden ja muodon.

– Jos esimerkiksi suupielet riippuvat alaspäin, rajauskynällä voi piirtää paljon pirteämmät suupielet. Sillä voi myös korjata eriparia olevat ala- ja ylähuulet samanpaksuisiksi. Ennen kaikkea sillä voi rajata huulensa normaalia pulleammiksi, mikä on nykyään muotia.

Puna huulilla osa persoonaa

Huuliaan ehostava nainen pistää persoonansa likoon myös huulipunan sävyn valinnassa. Huulipunaa ostaessa olisikin hyvä tiedostaa sävyjen eri merkitykset, ettei sorru helppoihin virheisiin.

– Jos aikuinen nainen valitsee vaalean helmiäissävyn tai pinkin, taustalla saattaa olla haave tyttömäisestä vaikutelmasta. Vaaleilla sävyillä pyritään raikkauteen ja nuorekkuuteen, mutta tulos on usein toinen. Helmiäissävyt vain korostavat huulten ryppyjä, Hulkkonen varoittaa.

Voimakkaan punaista sävyä puolestaan kannattaa varoa ainakin konservatiivisessa työyhteisössä.

– Se on värinä tehokas ja voimakas. Sitä ei kannata käyttää, jos ei ole valmis näkymään ja tulemaan huomatuksi. Bisneksessä se on hyvä valinta, jos haluaa viestiä tehokkuutta ja päättäväisyyttä.

Varman päälle huulensa punaavat turvautuvat Hulkkosen mukaan ruskean eri sävyihin.

– Ruskean sävyt ovat turvallinen valinta. Ne sopivat naisille, jotka eivät halua erottua joukosta. Ruskeaa käyttävät paljon myös naiset, jotka häpeilevät pulleita huuliaan eivätkä halua korostaa niitä voimakkaammilla sävyillä. Mitä kauniiden huulien haaskausta, Raili Hulkkonen puuskahtaa.

Teksti: Marjo Tiitto

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja