Suu makeaksi sokerilla ja uunijäätelöllä

Monella on syksyn aikana mennyt sormi suuhun kaupan hyllyjen välissä sokeripussia etsiskellessä. Pohjoismaiden sokeriyhtiöt yhdistyivät Danisco nimen alle, jolloin myös tuttu ruskea taloussokeripakkaus muuttui yhtäläisen vaaleaksi muiden pohjoismaiden pakkausten kanssa. Jos uudistus lisäsi hyörimistä hyllyjen välissä, toi se mukanaan myös uusia mukavia tuotteita.

Anneli kyseli keksipakkauksessa mainitusta kandisokerista. Kandisokeri on ruokoraakasokerista hitaasti kiteyttämällä valmistettua hyvin suurikiteistä, aromikasta sokeria. Se sopii erityisesti kahvin ja teen maustamiseen. Sokeria on nyt uudistuksen myötä saatavilla ruokakaupoista. Samalla kannattaa tarkkailla myös uutta luomusokeri pakkausta. Luomusokeriin käytetyt sokerijuurikkaat on viljelty pohjoismaisia luomuviljelyn ehtoja noudattaen.

Sitten samaan hengenvetoon vastaus Margitille uunijäätelöreseptistä. Reseptiin voi kokeilla vaikka sokeriuutuuksia.

Uunijäätelö

valmista sokerikakkupohjaa
jäätelöä
vadelmia tai muita marjoja
(hilloa)

Marenki:
2 valkuainen
2 rkl sokeria

Pinnalle:
sokeria

Tarjoiluun:
vadelmia tai muita marjoja

1. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja lado jäätelöä ja vadelmia tai muita marjoja kakkupohjan päälle. Voi lusikoida väliin myös hilloa.
2. Vaahdota valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Peitä jäätelö huolellisesti marengilla. Sirottele pinnalle hieman sokeria.
4. Kypsennä marenki 225 asteisessa uunissa pinnaltaan hieman ruskehtavaksi. (3-5 min).

Lue myös:

    Uusimmat