Susi lähestyi koulutaksia odottanutta lasta Loimaalla – koululaisen neuvokas toiminta karkotti hukan kauemmas

Eläinvahingot harmittavat - pitäisikö susikantaa rajoittaa? 8:42
Eläinvahingot harmittavat - pitäisikö susikantaa rajoittaa?

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan susi on lähestynyt koulutaksia odottanutta lasta Loimaalla. Poliisi on antanut määräyksen eläimen karkotustoimista. Tarvittaessa vaarallisesti käyttäytyvä eläin ammutaan.

Ilmoitus tapahtuneesta tuli hätäkeskukseen aamukahdeksan jälkeen. Poliisin mukaan luotettavana pidettävän ilmoituksen mukaan 11-vuotias lapsi oli odottanut Alastarolla koulutaksia, kun susi oli lähestynyt häntä.

Peto oli päässyt muutaman metrin päähän lapsesta. Poliisin mukaan lapsi toimi tilanteessa neuvokkaasti ja kiljaisi äänekkäästi, mikä sai suden perääntymään muutaman metrin päähän. 

Eläin oli jatkanut lapsen tarkkailemista pienen etäisyyden päästä. Koululainen pääsi lopulta suojaan koulutaksiin. 

Mahdollisesti vaarallinen tilanne

Poliisi pitää suden käytöstä tilanteessa epätyypillisenä. Poliisin arvion mukaan lapsen ja suden kohtaaminen on ollut potentiaalisesti vaarallinen.

– Suden liikkuminen asuinpaikkojen läheisyydessä, ihmisen lähestyminen ja ihmistä pelkäämätön käyttäytyminen ovat merkkejä siitä, että susi on menettänyt osan ihmisarkuudestaan, poliisin tiedotteessa todetaan.

– Ei voida pois sulkea sitä, että kohdatessaan ihmisen uudelleen susi saattaa olla vaarallinen ihmisen hengelle tai terveydelle.

Poliisin tiedotteessa todetaan, että seuraavasta ihmisasutuksen parissa tehdystä havainnosta lukien Riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-aputoimijat on määrätty suorittamaan jäljestys- ja karkotustoimia.

– Mikäli susi ei poistu ihmisten tai asutuksen piiristä luonnolliseen elinympäristöönsä, tai se käyttäytyy edelleen uhkaavasti, kyseinen vaaraa aiheuttava eläinyksilö lopetetaan.

Tällä hetkellä, tai päivän kuluessa kyseisestä sudesta ei ole tullut uusia havaintoja. Poliisin arvion mukaan eläin voi reviirinsä koosta riippuen olla jo pitkänkin matkan päässä. 

Poliisi neuvoo ilmoittamaan susihavainnot hätäkeskukseen, mikäli eläin liikkuu asutulla alueella tai ihmisten piirissä. Suden luonnollisessa elinpiirissä tehdyt havainnot tai jälkihavainnot voi riistanhoitoyhdistykselle.

Lue myös:

    Uusimmat