Superpesis-huutelusta paljastui mullistava uusi tieto – "Kiistatonta"

Kouvolan Pallonlyöjien ja Manse PP:n välisessä Superpesis-ottelussa loukkaavaa huutelua teki katsoja eikä KPL:n puheenjohtaja, Pesäpalloliitto kertoo selvityksensä pohjalta.

Aiemmin uutisoitiin, että KPL:n puheenjohtaja Harri Lehto olisi huudellut halventavasti Manse PP:n pelaajalle 2. elokuuta pelatussa Superpesis-ottelussa. Sosiaalisessakin mediassa laajasti puitujen ala-arvoisten huutelujen kohteeksi oli raportoidusti joutunut Manse PP:n pelaaja Juuso Myllyniemi, joka kertoi myös MTV Urheilulle Lehdon huudelleen hänelle katsomosta.

Tamperelaisseura Manse PP puolestaan kertoi tiedotteessaan nimiin menemättä, että "KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö huusi erittäin halventavia henkilöön kohdistuvia solvauksia Mansen pelaajalle".

– Katsomon lisäksi nämä huudot kantautuivat myös kyseisen pelaajan korviin, Manse PP kirjoitti.

Suomen Pesäpalloliitto tiedottaa nyt, että saatujen selvitysten perusteella liiton johtokunta "pitää kiistattomana, että kakkospuolen anniskelukatsomosta on esiintynyt Mansen pelaajalle henkilöön kohdistuvaa epäasiallista ja loukkaavaa huutelua", mutta "samoin saatujen selvitysten perusteella on kiistatonta, että huutaja ei ole ollut Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja, vaan katsomossa ollut seuran organisaatioon kuulumaton katsoja".

– Tämän katsojan henkilöllisyys on Pesäpalloliiton tiedossa, liitto kertoo menemättä kyseisen henkilön taustoihin tarkemmin.

Selvitysten perusteella KPL:n puheenjohtaja Lehto oli mennyt tilanteessa selvittämään huutelijan ja toisen katsojan välistä kovaäänistä keskustelua.

– Selvittelyn jälkeen tilanne on päättynyt. Tältä osin tapaus ei aiheuta jatkotoimenpiteitä.

Pesäpalloliitto edellyttää Kouvolan Pallonlyöjien käyvän läpi "ottelun järjestämiseen liittyvät määräykset ja toimenpiteet sekä erityisesti järjestyksenvalvojien ohjeistukset, jotta vastaava tapahtuma ei toistu".

– Samalla johtokunta muistuttaa kaikkia Pesäpalloliiton seuroja ottelutapahtuman turvalliseen järjestämiseen liittyvistä ohjeista.

Pesäpalloliiton johtokunta käsitteli tapahtumia eilisessä kokouksessaan.

Myllyniemi: "En viitsi sanoa mitään"

MTV Urheilu tavoitti Pesäpalloliiton tuoreen tiedotteen lukeneen Juuso Myllyniemen. Hän mietti pitkään vastaustaan aiempaan ristiriidassa olleen tiedotteen herättämistä ajatuksista.

– No, minä en viitsi sanoa mitään. Minä en halua kommentoida mitään, Myllyniemi kommentoi.

Myllyniemi kuittasi lyhyesti, kun hänelle referoi selvitystä, jonka perusteella oli "kiistatonta", ettei huutaja ollut KPL:n puheenjohtaja, vaan että tämä oli mennyt selvittämään keskustelua.

– Niin, näin siinä kerrottiin, Myllyniemi sanoi.

Juttua täydennetty Juuso Myllyniemen tuoreilla kommenteilla kello 12.42.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja