Superpesis-pomo huuteli solvauksia kaljakatsomosta – tutkinta käynnissä: "Asia pitää selvittää"

Superpesiksen ottelussa KPL:n ja Manse PP:n välillä on tapahtunut henkilöön kohdistuvaa häirintää.

Kouvolan Pallonlyöjien puheenjohtaja Harri Lehto on huudellut halventavasti vastustajajoukkue Manse PP:n pelaajalle. Twitterissä puhe on käynyt kuumana seuran puheenjohtajan sopimattomasta kielenkäytöstä.

Manse PP:n pelaaja Juuso Myllyniemi joutui Lehdon ala-arvoisten huutelujen kohteeksi.

– Kohtalaisen erikoista käytöstä vastustajan puheenjohtajalta. Tuskin Matti Helimo huutelisi tällaisia kaljakatsomossa, Myllyniemi kirjoitti Twitterissä viitaten oman seuransa entiseen puheenjohtajaan.

MTV Urheilu tavoitti Myllyniemen, joka vahvisti Lehdon huudelleen hänelle katsomosta, mutta ei halunnut kommentoida asiaa enempää.

Manse PP julkaisi tapahtuneesta keskiviikkona otsikolla Henkilöön kohdistuva häirintä pesäpallossa tiedotteen, jossa se toivoo, että tiistain tapaus selvitetään.

– Ottelun aikana KPL:n seurajohtoon kuuluva henkilö huusi erittäin halventavia henkilöön kohdistuvia solvauksia Mansen pelaajalle, tiedotteessa kerrotaan.

Kerta ei ole ensimmäinen, sillä Manse PP tuo ilmi tiedotteessaan, että KPL:n ja Manse PP:n viime vuotisten finaaliotteluiden yhteydessä on tapahtunut samanlaista käytöstä.

– Manse seurana sitoutuu nollatoleranssiin henkilöön kohdistuvan häirinnän suhteen, ja odottaa myös muiden seurojen sitoutuvan tähän. Odotamme eilisen pelin tapahtumiin liittyen pikaista ja asianmukaista reagointia Pesäpalloliitolta, Superpesikseltä ja KPL:lta.

MTV Urheilu ei yrityksistä huolimatta tavoittanut KPL:n puheenjohtaja Harri Lehtoa kommentoimaan asiaa.

Asia tutkitaan

Kouvolan Pallonlyöjistä puhelimeen vastasi varapuheenjohtaja Stefan Sburatura

– Olen oikeastaan saman tiedon varassa kuin toimittaja, Sburatura sanoi viitaten Twitterissä kerrottuihin asioihin.

– Tällä hetkellä selvitetään, mitä on tapahtunut. En ole ollut siinä katsomonosassa läsnä, missä näitä tapahtumia on ollut. En osaa kommentoida, kuka on sanonut ja mitä on sanonut. En ole omakohtaisesti kuullut, mutta nämä ovat tietysti vakavasti otettavia asioita, ja kyllä nämä selvitetään.

Pesäpalloliitossa asiasta ei myöskään osattu kerto tässä vaiheessa tarkemmin. Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet kommenoit asiaa puhelimitse.

– Ei ole olemassa vielä tarkempaa tietoa. Asia pitää selvittää, siitä lähdetään liikkeelle, Rämet kommentoi.

– Pesäpalloliitto on pyytänyt seuroilta selvitykset tapahtumista. Sen jälkeen kun selvitykset tulevat, riippuen mitä siellä on, liitto ja johtokunta käsittelevät asian, viime kädessä erilaisiin kurinpitoasioihin liittyen, Rämet selventää.

Lue myös:

    Uusimmat