Suosittu Facebook-sivu jakoi hauskan reititinniksin – ihmiset huolestuivat: "Tulipalon todennäköisyys on todella suuri"

6:59

32 miljoonan seuraajan tee se itse -Facebook-sivu jakoi hauskan niksin ruman reitittimen piilottamiseksi. Niksi voi kuitenkin aiheuttaa kotiin palovaaran.

Ovatko kotisi sähkölaitteet kunnossa? Katso yllä oleva video!

Kätevistä tee se itse -vinkeistä tunnettu Buzzfeedin Nifty -Facebook-sivu jakoi eilen videon, jossa neuvottiin, miten "ruman reitittimen" voi piilottaa. Videolla neuvotaan tekemään kansion ja kankaan avulla reitittimelle kotelo, jonka saa nätisti pöydälle kirjojen viereen.

Video keräsi nopeasti kymmeniä miljoonia katselukertoja, mutta myös satoja huolestuneita kommentteja. Ihmiset varoittivat, että kikka voisi aiheuttaa merkittävän paloturvallisuusriskin.

– Ainoa ongelma tässä on se, ettei ilma kierrä tarpeeksi reitittimessä. Ylikuumenemisen ja tulipalon alkamisen todennäköisyys on todella suuri. Tai vähintään se, että poltat omat laitteesi, eräs kommentoi Niftyn videota.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Reitittimien pitää antaa hengittää… Tämä on todella huono. On vuosi 2018 ja täytyy vain hyväksyä, että sinun pitää ehkä joskus katsoa näitä "rumia" laitteita. Ei ole järkeä riskeerata tulipaloa, kun yrität saada nämä laitteet näyttämään kauniilta, toinen sanoo.

Riski todellinen – piilota mieluummin näin

Myös uutissivusto Cnet vahvistaa, että reitittimen piilottaminen vastaaviin kirjakoteloihin tai laatikoihin, kietominen lahjapaperiin tai laittaminen lipastonlaatikkoon, on todella huono idea, sillä se voi aiheuttaa paloturvallisuusriskin.

Kuten kommentoijatkin huomioivat, reitittimen peittäminen ei anna kuuman ilman virrata vapaasti ulos laitteesta, joka saa sen kuumenemaan ja lopulta ylikuumenemaan.

Ja vaikka laite ei ylikuumenisi, reitittimen peittäminen voi Cnetin mukaan hidastaa yhteyttä, sillä se heikentää signaalia.

Jos ruman reitittimen haluaa kuitenkin piilottaa, voi sen esimerkiksi asettaa kuvakehyksen taakse tai kirjahyllylle. Tärkeää on kuitenkin huomioida, että laitteen ympärillä on vähintään kymmenen senttiä tilaa ilman kiertämiseksi.

Lähteet: Facebook, Cnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja