Suosikkiräppäri Cardi B otti rivosti kantaa Yhdysvaltojen hallinnon sulkemiseen – ajoi senaattorit huvittavaan keskusteluun

Cardi B päätti puhua faneilleen Yhdysvalloissa käynnissä olevasta liittovaltion sulusta ja sai osittaista tukea maan senaattoreilta.

I Like It -hitistä tunnettu Cardi B on kyllästynyt siihen, että Yhdysvaltojen hallinto on yhä suljettu. Käynnissä oleva sulku on historian pisin ja sen pääsyynä on Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin halu rakennuttaa muuri tai aita maan etelärajalle. Kyseessä on tahto, johon demokraatit eivät ole suostuneet, mikä on johtanut hallinnon sulkemiseen.

Hallinnon sulkeminen tarkoittaa sitä, että noin 800 000 valtion leivissä työskentelevää työntekijää on joutunut olemaan kohta kuukauden ilman palkkaa. Cardi B:lla oli tähän sanansa sanottavana räppärin Instagram-tilillä julkaistulla videolla.

– En halua kuulla teidän sanovan, että "Obama sulki hallinnon 17 päiväksi." Niin, ämmät, terveydenhuollon takia! Jotta teidän isoäitinne voi tarkistaa verenpaineensa ja kaikki te ämmät voitte käydä tarkistamassa alapäänne gynekologilla ilman mitään v*tun ongelmaa, räppäri latasi videolla hänelle tutulla härskillä tyylillä, viitaten vuoden 2013 sulkuun, kun presidentti Barack Obama ja republikaanit väänsivät terveydenhuoltoa koskevasta lainsäädännöstä.

Cardi B:n video on levinnyt laajalti sosiaalisessa mediassa ja saavuttanut myös Trumpin muuria vastustavien demokraattisenaattorien huomion. Hawaijin osavaltion senaattori Brian Schatz twiittasi pohtivansa, kehtaako hän jakaa räppärin videoa.

– Yritän päättää, jakaako Cardi B:n videota vai ei, Schatz kirjoitti sulkuihin tililleen.

– Kävin saman väittelyn itseni kanssa 30 minuuttia sitten, vastasi Connecticutin osavaltion senaattori Chris Murphy.

Tämän jälkeen Schatz koitti saada Murphya jakamaan videon ensimmäisenä, mutta Murphy ei suostunut. Lopulta keskusteluun osallistui senaatin vähemmistöjohtaja Chuck Schumer, joka on ollut etunenässä vääntämässä Trumpin kanssa muurin rakennuttamisesta.

– Jätkät, istun täällä pidättäen hengitystäni. Aiotteko jakaa Cardi B:ta vai ette? Schumer kysyi kaksikolta.

Lopulta Schatz totesi, että videon jakaminen ei olisi senaattorin arvolle sopivaa. Videolla Cardi B kuvaili tilanteen olevan vakava ja kehotti fanejaan suuntaamaan huomionsa tilanteeseen.

– Tiedän, että moni teistä ei välitä, koska ette työskentele hallinnolle, tai teillä ei välttämättä ole edes töitä, mutta tämä paska on tärkeää, räppäri toteaa videolla.

Arvovaltaisten senaattorien kanssakäyminen herätti paljon huvittuneisuutta tilannetta vierestä seuranneiden käyttäjien keskuudessa.

Yksi kuvaili näkemäänsä hauskimpana keskusteluna, jonka hän on senaattorien välillä nähnyt. Toinen taas antoi tunnustusta Cardi B:lle siitä, että tämä aiheutti niin huvittavan keskustelun senaattorien välillä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja