Suosikkilaulaja remontoi laulustudion vanhaan hammashoitolaan

Laulaja Heidi Kyrö toteutti haaveensa ja remontoi oman laulustudion vanhaan hammashoitolaan. Hän tunnustautuu siivous- ja sisustusintoilijaksi.

Laulaja Heidi Kyrö viihtyy kotikaupungissaan Hämeenlinnassa, jossa hän asuu miehensä ja parivuotiaan Kiira-tyttärensä kanssa. Vireän kaupunkikeskustan lisäksi Hämeenlinnasta löytyy maaseutuelämää.

– Liikuntamahdollisuudet ovat vertaansa vailla, Heidi kehaisee. – Talvisin latuja on runsain määrin ja sekös ilahduttaa innokasta hiihtäjää!

Oma koti on luksusta

– Selkeä, omiin tarpeisiin sopiva koti on luksusta. Siivousintoilijana rakastan kaikkia kotimme neliöitä, Heidi sanoo. Oma piha ja alueen palvelut ovat lapsiperheelle tärkeitä. – Lastentarha ja koulu löytyvät kävelymatkan päästä, pian päiväkodin aloittavan pikkuneidin äiti kertoo.

– Jouluna sisustukseni on runsaimmillaan, vaikka muuten suosin pelkistettyä ja jopa askeettista tyyliä. Isot joulupukki- ja muori on jo hankittu ja pieniä jouluesineitä alkaa ilmestyä pyhien lähestyessä.

Hammashoitolasta laulustudioksi

Pari vuotta sitten Heidi päätti ottaa taloudellisen riskin ja toteuttaa haaveensa omasta laulustudiosta. Kaurialan kaupunginosasta löytyi kompakti 35-neliöinen liiketila, jossa oli aiemmin toiminut hammashoitola.

– Alun perin oli tarkoitus tehdä vain pieni pintaremontti, mutta kun kaikki hammashoitolan laitteet oli poistettu, selvisi tilanne tarkemmin: kaikki tehtiin uusiksi lattiaa myöden, Heidi kertaa.

Remontti tehtiin omin voimin. – Yllätyksiäkin tuli. Edellisen remontin aikana huone oli jaettu väliseinällä. Muuten hyvä, mutta seinä on vino ja epätasainen. Lisäksi wc oli aika räjähtäneessä kunnossa.

Mustaa ja valkoista

– Valitsin yleisväritykseksi musta-valkoista, jota helppo piristää vahvoilla väreillä, kuten näin joulunaikaan punaisella, maalausprosessia johtanut Heidi kertoo. – Olen aina halunnut jonnekin mosaiikkia ja nyt sitä löytyy studion pikkuruisesta vessasta, hän iloitsee.

Yksi studion seinistä on päällystetty rohkeasti tehostetapetilla. – Iso peili, pehmeä matto ja paljon tyynyjä kuuluvat asiaan, Heidi sanoo. Erillistä akustointia ei tarvittu.

Uusia haasteita

Laulustudiossaan MAJA-albumin vastikään julkaissut Heidi opettaa kevyen musiikin laulamista kaikenikäisille ihmisille. Albumi on saanut hyvän vastaanoton, ja ensi vuonna on aika alkaa suunnitella 20-vuotisjuhlakonsertteja. – Olen aina ollut valmis uusiin haasteisiin ja uskon, että vuosi 2012 osaa myös yllättää!

Teksti: Katja Nykänen
Kuvat: Heidi Kyrö

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja