Mainos

Suomussalmen turmakoneessa ei teknistä vikaa

Heinäkuun alkupuolella maahan syöksyneestä koneesta ei ole löytynyt teknistä vikaa. Turmassa kuolivat koneen lentäjä ja kartanlukija.

Heinäkuun alkupuolella Suomussalmella maahan syöksyneen pienkoneen tekninen tutkinta on pääosin tehty. Tutkinnassa ei ole löytynyt mitään teknistä vikaa, joka voitaisiin nimetä onnettomuuden syyksi.

- Vielä on jotain pieniä nyansseja tarkistamatta, mutta mitään onnettomuuden aiheuttanutta teknistä vikaa koneesta ei ole löytynyt, vahvistaa onnettomuustutkija Juhani Hipeli Onnettomuustutkintakeskuksesta.

Turmakoneen satelliittinavigaattori on nyt Norjassa laitteen valmistajan tutkittavana. Onnettomuuden tutkijat toivovat navigaattorista saatavan ulos tietoa, joka kertoisi tarkemmin koneen reitistä, lentonopeudesta ja lentokorkeudesta.

Koneen viimeisen lennon tiimoilta on haastateltu useita silminnäkijöitä. Koneen nähtiin lentävän melko matalalla ennen maahansyöksyä.

Cessna 172 -lentokone putosi Suomussalmella heinäkuun 8. päivänä, kun se oli paikantamassa metsäpalon savuhavaintoa. Turmassa kuolivat vuonna 1956 syntynyt lentäjä ja vuonna 1975 syntynyt kartanlukija.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.