Suomi24.fi kätki taas asiakkaidensa IP-osoitteet

Suomi24.fi-portaali on perunut päätöksensä julkistaa kaikkien palvelun keskustelualueelle kirjoittaneiden asiakkaidensa IP-osoitteet. Uudistus ehti herättää paljon närää keskustelijoiden parissa, sillä IP-osoitteet voivat auttaa hakkereita murtautumaan viattomien surffaajien koneisiin.

Tiedotteessaan Suomi24.fi ilmoittaa, että "IP-numeroiden tarkoituksena oli vähentää häiriköintiä keskusteluissa. Saimme kuitenkin paljon palautetta, joissa toivottiin IP-numeroiden poistamista viesteistä. IP-numeroiden näyttö on nyt poistettu käytöstä eikä niitä aiota enää näyttää julkisesti. IP-numerot tulevat jatkossa vain ylläpidon nähtäviksi. Pahoittelemme käyttäjille mahdollisesti aiheutuneita häiriöitä. "

Jokaisella nettiin liitetyllä tietokoneella on oma IP-osoitteensa. Useimmilla kotikäyttäjillä kyseinen osoite on ns. dynaaminen, eli se vaihtuu joka kerran kun otetaan uusi yhteys nettiin. Etenkin laajakaista-asiakkailla on kuitenkin käytössään myös ns. kiinteitä IP-osoitteita, jotka pysyvät jatkuvasti samana.

Erityistä raivoa keskustelijoiden parissa herätti se, että julkistus tehtiin takautuvasti. Suomi24.fi-portaalin keksustelualue on ollut anonyymi eli sinne on voinut kirjoittaa nimimerkillä arkaluonteisiakin asioita. IP-osoitteiden ollessa näkyvillä kirjoittajan henkilöllisyys oli ainakin teoriassa mahdollista selvittää, joten salaisuudet saattoivat tulla vaikka puolison tai työnantajan tietoon.

Ainakin osa käyttäjistä ilmoitti kantelevansa IP-osoitteiden julkistamisesta viranomaisille.

(8.1.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja