Suomi-Soffan Toivaisella rikostuomio konkurssisotkusta

Suomi-Soffan keskeisen vaikuttajan Harri Toivaisen historiasta löytyy ehdollinen vankeustuomio konkurssirikoksista, kertoo MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma.

Kainuun käräjäoikeus tuomitsi Toivaisen vuonna 2001 törkeästä velallisen epärehellisyydestä, törkeästä velallisen petoksesta ja kirjanpitorikoksesta. Ehdollisen vankeustuomion pituus oli vuosi ja kuusi kuukautta. Lisäksi Toivainen maksoi noin 100 000 euron korvaukset.

Toivainen sanoo yrittäneensä pitkään pitää tuomion poissa julkisuudesta.

- Tässä on kyse vanhasta asiasta. Olen katunut virheitäni pitkään. Tein ne paniikissa aikanaan, kun tuntui, että muuta mahdollisuutta ei ollut. En enää toimisi samalla tavalla, Toivainen vakuuttaa.

Tuomiot liittyvät Toivaisen Suomi-Kaluste-yritykseen, joka kaatui konkurssiin vuonna 1996. Kokemusta konkurssista hänellä oli jo aiemmin 90-luvulla. Toivaisella oli pieni osakkuus hänen vanhempiensa Kainuun Laatukaluste -yhtiössä, joka tuomittiin konkurssiin vuonna 1994.

Toivaisen vaimo Marita Keskinen-Toivainen omistaa Suomi-Soffa-yhtiöt ja toimii toimitusjohtajana. Toivaisella on kuitenkin merkittävä rooli yhtiöissä. Käräjäoikeudelle toimitetussa yrityssaneerausselvityksessä hänet on merkitty yhtiöiden operatiiviseksi johtajaksi.

Katso Salla Vuorikosken juttu (45 minuuttia 12.1.2011)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja