Mainos

Suomi-Soffalle tilintarkastajan moitteet: Yritykseen palkattava ammattilaisia

Yrityssaneerauksen pyrkivän Suomi-Soffan johto ja taloushallinto saavat tilintarkastajalta moitteita käräjäoikeudelle toimitetuissa selvityksissä, kertoo 45 minuuttia -ohjelma.

Tilintarkastaja viittaa Ernst & Young -yhtiön laatimaan raporttiin. Sen mukaan taloushallinnon resurssit ovat olleet rajalliset, mikä heijastuu muun muassa johdon raportoinnin vähäisyyteen ja sen myötä taloudelliseen ohjattavuuteen.

- Sisäisen ja ulkoisen laskennan tasoa tulee parantaa rekrytoimalla alan osaamista, raportissa todetaan.

Toimitusjohtaja Marita Keskinen-Toivainen myöntää kritiikin aiheelliseksi.

- Me olemme jatkuvasti tehneet parannuksia. Tottakai virheitä välillä tapahtuu, mutta nämä on nyt korjattu.

Sukelsi jo 2008

Suomi-Soffan talousvaikeudet olivat näkyvissä jo pari vuotta sitten. Tilintarkastaja huomauttaa selvityksessään, että myymäläliiketoimintaa pyörittävä Suomi-Soffa SSF Oy olisi tehnyt jo vuonna 2008 selvästi tappiollisen tuloksen ilman "liiketoiminnan muita tuottoja".

Niitä oli noin 2,8 miljoonaa euroa. Keskinen-Toivainen kertoo, että muut tuotot tulivat kiinteistön myynnistä. Tuottojen avulla tulos jäi vain täpärästi eli 110 000 euroa plussan puolelle. Hänen mukaansa tilanne ei kuitenkaan näyttänyt vielä tuolloin pahalta.

- Meillä kaupankäynnissä ei näkynyt voimakkaita taantumisen merkkejä. Liikevaihtomme kasvoi vielä vuonna 2009. Voimakas taantuma tuli oikeastaan vasta viime vuonna.

Keskinen-Toivaisen mukaan yritys yrittää nousta vaikeasta tilanteesta karsimalla suuriksi paisuneita kuluja. Myymälöistä on jo vähennetty työntekijöitä yt-neuvotteluiden kautta.

Katso Salla Vuorikosken juttu (45 minuuttia 12.1.2011)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.