Suomi siirtyy loma-aikaan – sorrutko näihin yleisiin virheisiin?

Aloita lomasi kunnon nollauksella. Listasimme pahimmat erheet, jotka sinun kannattaa välttää, jotta olet elokuussa levännyt kunnolla.

Tätä on odotettu! Suurin osa suomalaisista lomailee heinäkuussa, mutta kaikilla ei suinkaan ole elokuussa levännyt olo. Kokosimme yhteen pahimmat virheet, jotka helposti pilaavat lomafiiliksen.

1. Et malta lopettaa töitäsi

Pakko käydä välillä katsomassa, miten firmalla menee – vai? Soittamalla työpuheluita ja istumalla tietokoneella voit pilata paitsi omasi, myös muiden lomat.

2. Kiireinen loma

No nythän on aikaa vierailla kaikkien sukulaisten luona, laittaa koti järjestykseen ja lähteä ulkomaanmatkallekin – vai? Älä pilaa lomaasi tunkemalla sitä täyteen ohjelmaa, vaan ota rennosti.

3. Riidat

Kireä ilmapiiri perhelomilla on tuttua jokaiselle. Rakkaimmat ihmiset osaavat joskus olla myös harvinaisen ärsyttäviä. Kun pinnaa kiristää, tai mielellään jo ennen sitä, ota omaa lomaa ja tee jotain yksin tai vaikkapa ystävien seurassa.

4. Huono sää

Odotit innolla rannalle pääsyä ja nyt sataa vettä koko ajan? Älä lannistu – jos aurinkomatkaan ei ole varaa, hyväksy tilanne ja keksi muita keinoja, joiden avulla rentoutua. Vietä vaikkapa kirjapäivää nauttimalla hyvästä tarinasta sohvannurkassa tai lähde kylpylään.

Jos odotat jatkuvasti poutasäätä, tulet tuhlanneeksi monta arvokasta lomapäivää. Ja sateen jälkeen tulee aina pouta.

5. Rahat loppuvat

Kun rahaa riittää, on helppo pitää hauskaa lomalla. Mutta entäs, kun lompakko kumisee tyhjyyttään? Myös rahattomana voi viettää onnistuneen loman, se vain vaatii hieman kekseliäisyyttä. Lepääminen ja ulkoilu eivät maksa mitään. Muita edullisia aktiviteetteja ovat esimerkiksi kirjastoreissut, päiväretket piknik-eväineen ja yhteiset puuhapäivät – järjestäkää vaikka olympialaiset suvun kesken. Useisiin museoihin ja muihin nähtävyyksiin pääsee ilmaiseksi muutamana päivänä viikossa – ota niistä selvää!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja