Suomi saa pronssiottelussa vastaansa Tshekin

Suomi saa jääkiekon MM-kotikisojensa pronssipelissä vastaansa Tshekin. Finaaliin rynnisti suuryllättäjä Slovakia, joka kukisti Tshekin välierässä 3-1.

Slovakian sankari oli kaksi maalia tehnyt, Slovan Bratislavassa pelaava Miroslav Satan.

Yli tuhat NHL-runkosarjaottelua pelannut konkarihyökkääjä riemastutti Slovakian kannattajia kolmannen erän alussa, kun hän karkasi alivoimalla läpiajoon ja teki 2-1-johto-osuman ohi tshekkivahti Jakub Kovarin.

Lokakuussa 38 vuotta täyttävän Satanin maali oli sokkihoitoa Tshekille. Kun Libor Hudacek kolme ja puoli minuuttia myöhemmin ohitti Kovarin uudelleen, peli alkoi olla selvä.

Slovakia ei nojaa betonipuolustukseen, mutta valtiollista isoveljeä Tshekkiä vastaan ei ollut epäilystä, etteikö nöyrä lataus olisi riittänyt loppuun saakka.

Slovakia on pelannut MM-loppuottelussa aiemmin Ruotsin Göteborgissa 2002. Silloin Slovakia voitti maailmanmestaruuden kukistettuaan sunnuntain vastustajamaansa Venäjän finaalissa 4-3.