Suomi lähettää miljoonan euron arvosta humanitaarista apua Turkkiin ja Syyriaan

Suomi lähettää miljoonan euron arvosta humanitaarista apua Turkkiin ja Syyriaan Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisen liiton kautta. Tuella tarjotaan muun muassa ruokaa, suojaa ja lääkinnällistä sekä traumatukea kotinsa menettäneille molemmissa maissa.

Turkin eteläosassa maanantaina 6. helmikuuta tapahtuneen tuhoisan maanjäristyksen seurauksena Turkissa ja Syyriassa on kuollut yli 5  000 ihmistä ja loukkaantunut yli 20  000 ihmistä.

– Inhimillinen hätä alueella on valtava ja tätä lisää myös pelko jälkijäristyksistä. Suomi haluaa olla nopeasti katastrofista kärsivien apuna. Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen toimijat Turkissa ja Syyriassa ovat jo paikalla auttamassa ihmisiä muun muassa ruoka-avulla ja hätämajoituksella, ja Suomi tukee heidän työtään, sanoo kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri  Ville Skinnari.

Suomen avun toimittaa perille Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälinen liitto IFRC, joka on julkistanut 70,6 miljoonan euron suuruisen hätäapuvetoomuksen maanjäristyksissä kärsineiden auttamiseksi Turkissa ja Syyriassa. Keräämällään tuella IFRC tarjoaa muun muassa ruokaa, suojaa ja lääkinnällistä sekä traumatukea kotinsa menettäneille molemmissa maissa.

Maanjäristys tapahtui alueella, joka on poliittisesti pirstaloitunut ja useiden eri toimijoiden hallinnassa. Lisäksi Luoteis-Syyriassa 4,1 miljoonaa ihmistä on jo entuudestaan humanitaarisen avun tarpeessa. Heikot viestintäyhteydet ja sähkönjakelu sekä poikki olevat maantieyhteydet vaikeuttavat tilanteen seuraamista sekä avun perille vientiä.

Humanitaarisen avun lisäksi Suomi lähettää EU:n pelastuspalvelun kautta Turkin pyytämää asiantuntija-apua pelastustöiden ja avustustehtävien tueksi

Lue myös:

    Uusimmat