Mainos

Suomesta tykkejä Egyptiin

Suomi vie tykkejä ja tykkitekniikkaa Egyptiin. Suomen valtion omistama Patria Vammas myy Egyptille kenttätykkien valmistuslisenssin. Samassa kaupassa Suomesta viedään Egyptiin myös valmiina kenttätykkejä ja niiden osia. Kaupan arvo on noin 120 miljoonaa markkaa, ja Egyptin vientikaupasta tulee noin sadalle ihmiselle työtä vuodeksi. Patria pitää kauppaa merkittävänä alan kehitykselle Suomessa.

Patria Vammas Oy on allekirjoittanut sopimuksen kenttätykkien valmistukseen liittyvän lisenssin ja tietotaidon myymisestä Egyptiin. Sopimus sisältää myös kenttätykin ja sen osien toimituksia. Kaupan arvo on noin 120 miljoonaa markkaa. Hankkeen työllistävä vaikutus Suomessa on noin 100 henkilötyövuotta.

Sopimuksen toteutumisen ehtoina ovat, että molempien maiden viranomaiset hyväksyvät kaupan ja koeammunnat onnistuvat. Patria Vammaksella on vientilupa hankkeelle. Patria-konsernin toimitusjohtaja Jorma Eloranta pitää merkittävänä, että kauppa saatiin kansainvälisessä kilpailussa. Se osoittaa, että meillä on hyvää teknologiaa. Kaupan kohteena on kotimainen 155 millin tykki vuosimallia 1998. Se on jo palvelukäytössä puolustusvoimissa. Vastaavaa asetekniikkaa ei ole viety muihin kehitysmaihin.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.