Suomessa parasta ruokaa ja vieraanvaraisimmat ihmiset – omasta mielestämme

Suomalaisten mielestä niin paras ruoka kuin vieraanvaraisimmat ihmiset tulevat kotimaasta. Yhdessä asiassa suomalaiset kuitenkin myöntävät muiden eurooppalaisten olevan edellä: meistä vain 3 prosenttia pitää suomalaisia tyylikkäinä.

Mikä maa on paras? Jos suomalaisilta kysytään, niin ainakin kahdella osa-alueella vastaus on helppo.

Matkahakukone momondo.fi selvitti kansainvälisessä tutkimuksessaan suomalaisten mielipiteitä muista maista – ja muiden maiden mielipiteitä Suomesta.

Oman maan ruoka maistuu parhaiten suomalaisille. Myös muut tutut eurooppalaiset ruokalajit maistuvat, sillä 21 prosenttia kertoi syövänsä mieluiten italialaista ja 19 prosenttia espanjalaista ruokaa.

Eksoottisemmat ruoat maistuvat huomattavasti harvemmalle. Myöskään naapurimaidemme ruoat eivät ole saavuttaneet suurta suosiota: vain viisi prosenttia suomalaisista kertoo pitävänsä erityisesti ruotsalaisesta ruoasta ja kolme prosenttia venäläisestä ruoasta!

Ongelma on niin sanotusti molemminpuolinen, sillä ainoastaan kaksi prosenttia ruotsalaisista myönsi pitävänsä suomalaisesta ruoasta. Muista kansalaisuuksista ainoastaan murto-osa (0–1 %) ylisti suomalaista ruokaa.

Suomalaisia ei pidetä vieraanvaraisina!

8 % kiinalaisista kertoo suomalaisten olevan vieraanvaraisimpia

7 % venäläisistä pitää suomalaisia vieraanvaraisina

6 %:lla turkkilaisista on hyviä kokemuksia suomalaisista

5 % espanjalaisista pitää suomalaisesta vieraanvaraisuudesta

5 % saksalaisista on huomannut suomalaisten olevan vieraanvaraisia

– Suomi on matkakohteena vielä verrattain harvinainen, kertoo momondon edustaja Petteri Jalonen.

– Moni ei välttämättä tunne suomalaista kulttuuria tai osaa nimetä tyypillisiä suomalaisia ruokalajeja, joten niiden suosiokaan ei voi olla kovin suuri.

Vain espanjalaisten myönnetään olevan vieraanvaraisempia

Samoin vieraanvaraisuudessa suomalaiset suosivat itseään. Yli kymmenes suomalaisista kertoo mieltävänsä omat maanmiehensä vieraanvaraisimmiksi.

Suomalaiset pitävät ainoastaan espanjalaisia itseään parempina isäntinä. Kuitenkin alle kymmenesosa muista kansalaisuuksista piti suomalaisia vieraanvaraisina. Suurimman suosion suomalaiset saavuttivat kiinalaisten, venäläisten ja turkkilaisten silmissä.

Sen sijaan muodikkuudesta suomalaiset turistit eivät saa pisteitä edes itseltään. Ainoastaan kolme prosenttia suomalaisista pitää suomalaisten lomatyyliä tyylikkäänä, kun taas lähes neljäsosa suomalaisista valitsi kyselyssä ranskalaiset ja italialaiset tyylikkäimmiksi lomakansoiksi. 

Myös ruotsalaisten tyylitaju miellyttää: 13 prosenttia myönsi naapureidemme turistityylin yhdeksi parhaista. 

Suomalaisia ei pidetä tyylikkäinä turisteina!

6 % kiinalaisista pitää suomalaisia turisteja muodikkaina

5 % turkkilaisista pitää suomalaisia tyylikkäinä turisteina

0–2 % muiden maiden edustajista pitää suomalaisia tyylikkäinä

Suomalaisten rento loma-asenne selittänee kuitenkin lomatyylin puutteen: ainoastaan 17 prosenttia vastanneista kertoi välittävänsä siitä, miten lomaillessa pukeutuu. Yli puolet suomalaisista sen sijaan myöntää, että muodin mukaan pukeutuminen ei lomaillessa kiinnosta.


Matkahakukone momondo toteutti kansainvälisen kyselyn ihmisten matkailutottumuksista ja matkailun trendeistä online-tutkimuksena Cint-paneelin kautta. Kysely toteutettiin 12.–25. tammikuuta 2015, ja siihen osallistui 1 006 iältään 18–65-vuotiasta suomalaista. Kysely on maantieteellisesti sekä ikä- ja sukupuolijakaumaltaan väestöedustava. Suomen lisäksi kysely toteutettiin 14 muussa maassa: Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, Iso-Britanniassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Turkissa ja Kiinassa.

Lähde: Matkahakukone momondo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja